Singurul lucru pe care îl facem impecabil e să ne dezamăgim în oameni

Ne îndrăgostim nebunește de cineva. Apoi ne confruntăm cu realitatea. Răceala sau indiferența celuilalt ne fac să ne retragem într-o lume a noastră, tristă și singură. Atunci ne dezamăgim iremediabil în acel om pentru care am fi făcut orice. Devenim umbre ale trecutului, umbre ale vântului care ne poartă prin locuri pline cu amintiri. După un timp însă, ne îndrăgostim iar, fiind siguri că de data asta va fi diferit. Și povestea se repetă cu exactitate.

Nu ne dăm seama atunci, dar anume dezamăgirea ne face mai puternici și mai atașați de oameni. Corect, uneori de oameni nepotriviți, dar pentru asta sunt lecțiile de viață. Călătorim într-o lume plină de iluzii și regrete, până vine acel cineva și ne alungă iluziile cu o îmbrățișare. Și ne contopim sufletul cu sufletul celuilalt. Și suntem fericiți. Restul nu e decât o goană după frumos, după plăceri și necunoscut. Zadarnic.

Trebuie să știi când să te oprești, ca să nu te lovești puternic de realitate. Trebuie să simți oamenii, ca să-i poți alege pe cei potriviți. Trebuie să lași de la tine uneori, ca celălalt să-ți înțeleagă dragostea și să rămână. Lucrurile nu se lasă în voia sorții. Dacă faci asta, riști să te dezamăgești de fiecare dată și să regreți că ai cunoscut acești oameni. Nu este corect! Învață din mers să alegi, învață să prețuiești și să-ți respecți lumea proprie, ca să poți iubi și accepta lumea altuia.

Foto: weheartit.com