Singurele lucruri de care ai parte, trăind într-o relație toxică

Relația toxică cu un bărbat este una periculoasă. Mai ales dacă nu îți dai seama de la început ce se întâmplă. Ajungi să accepți o astfel de conexiune, punând imaginea lui pe primul loc. Iubind, nu mai vezi și nu mai simți nimic altceva în jurul tău.

Nu reușești să faci diferența dintre bine și rău. Nu-ți dai seama unde ar trebui să spui „stop”. Nu mai înțelegi care sunt limitele sănătoase de care să te conduci. Un partener toxic distruge în tine orice urmă de încredere în sine.

Te face să devii o persoană plină de frici și îndoieli. Iată care sunt lucrurile de care ai parte atunci când trăiești într-o relație toxică:

1. Indiferență

Partenerul nu își exprimă iubirea așa cum meriți. Nu îți înțelege nevoile și dorințele. Indiferența totală este regula sa de bază pe care o aplică în cazul tău. Nu te vede și nu te aude atunci când vrei să împărtășești anumite lucruri cu el.

2. Multă umilință

Trăind cu un bărbat toxic, vei simți doar momente de umilință din partea lui. Te înjosește de fiecare dată când are ocazia. Vrea să diminueze orice abilitate și reușită de-a ta. Nu uita că umilința și agresivitatea nu își au locul într-o relație sănătoasă.

3. Desconsiderare

Este bărbatul care desconsideră orice gest bun pe care îl faci. Nu-i place felul în care te porți sau arăți. Fie că ai cele mai bune intenții, ele nu contează niciodată. Nu ai simțit susținerea lui în momentele când ai avut nevoie.

El este partenerul care nu dorește binele acestei relații. Fiind alături, nu faci decât să te alimentezi cu o energie toxică, sufletul tău duce o încărcătură emoțională negativă, forțându-te să iei decizii în defavoarea ta.

4. Ignorare

Din partea lui simți o ignoranță totală. Deși ești într-o relație, mereu te simți singură. Nu ai cu cine purta o discuție productivă. Nu ai cu cine să împărtășești gânduri și idei. Nu te invită să ieșiți la o cină în doi. Nu își face niciodată timp liber pentru tine.

5. Pierderea respectului de sine

În relația cu acest partener toxic, simți cum te pierzi pe sine. Nu te mai regăsești în lumea care te înconjoară. Nu mai știi care este adevăratul tău sens în viață. Nu te mai iubești așa cum o făceai atunci când erai singură. Nu te mai respecți pe sine ca femeie.

6. Detașarea de realitate

Cu el alături simți de parcă nu ai trăi viața cu adevărat. Nu știi care mai este contactul tău cu realitatea și nici dacă îl mai ai cu adevărat. Felul în care îți vorbește, felul în care se comportă cu tine te face să crezi că nu meriți mai mult.

Trăiești o lume paralelă, acolo unde iluzia este la ea acasă. Ajungi să crezi că este perfect în regulă să lupți de una singură, să accepți comportamente urâte, ajungi să trăiești în mod denaturat iubirea, sperând că într-o zi totul va fi diferit.

7. Victimizarea

Orice s-ar întâmpla, ești vinovată. El aruncă în tine cu toate frustrările sale, cu toate nereușitele. Se transformă într-un manipulator adevărat. Are putere deplină asupra ta. Îi place să dețină tot controlul în această relație.

© De Vorbă cu Tine