Singurătatea, sursa mea de fericire

Singurătatea nu mă sperie. Deja mă are în brațele sale. Dacă pentru tine ar putea fi îngrozitoare, pentru mine e extraordinară.

E ca o ploaie după o zi toridă de vară. Pot să o descriu cu cele mai frumoase cuvinte și să o compar cu ce e mai frumos pe acest pământ. Dar, nu e cazul. Nu vreau să umblu cu prea multe personificări și metafore. Sunt singură și spre mirarea multora sunt fericită. Poate că am devenit puțin egoistă și nesuferită, dar dezamăgirile m-au adus până la etapa singurătății și înțeleg că libertatea îmi dă aripi.

Nu-mi dăruiește nimeni flori și ciocolate. Nu -mi scrie nimeni bilețele de dragoste și dimineața nu sunt trezită de sărutul dat pe frunte. Nici nu doresc. Toate aceste lucruri sunt în stare să le fac singură. Nu postez pe instagram și facebook poze cu florile dăruite de iubi, cum mă pupă, cum doarme, pentru că nu îl am, nici nu prea vreau.

Da, îmi place să stau în amorțeala singurătății. E o senzație de extaz. Iar aici nu glumesc. Îmi aparțin, sunt stăpână pe mine și casa mea. Pot să mânânc când îmi dorește inima, fără ca cineva să-mi amintească că voi adauga kilograme. Mă primblu la ora două dimineața și nu mi se spune că sunt dusă cu capul, pentru că umblu ca nebuna prin oraș. Nu vreau să pregătesc nimănui cafeaua și micul dejun, deoarece îmi place somnul, de aceea sar peste cafeaua de dimineață.

Nu suport ca cineva să-mi pună condiții să-și lase ciorapii pe unde nimerește. Nu trebuie să anunț pe nimeni unde sunt, ce fac și când mă întorc. Nu sunt nevoită să ascult reproșurile, geloziile cuiva. Sunt liberă din toate punctele de vedere.

Mă simt bine. Atât de bine încât am înțeles că a fi singură e un răsfăț, e un alint. Că singurătatea nu e un coșmar ci e  viața împărțită doar la propria persoană. Eu îmi sunt dragă și importantă. Fiind singură m-am învățat să mă iubesc, să meditez și să mă ascult.

A fi singur nu ar însemna că suferi. În cazul meu e fericire. Singurătatea îmi oferă motive să mă bucur de viață, să prețuiesc timpul și să descopăr frumosul călătorind. M-am îndrăgostit de singurătate doar ea îmi poate da aceste aripi să ajung mai sus de nori.