fb

Singurătatea în relație și prăpastia emoțională între parteneri – cum să întorci intimitatea!

Câți ani în urmă ai ales să fii cu el? Cincisprezece sau douăzeci? O fi fost asta o iubire sinceră și nevinovată, dar lucrurile au proprietatea de a se schimba.

Acum ai impresia că ești împreună cu un alt om decât cel ales.

Odată cu anii, realizezi clar numeroasele diferențe dintre tine și el. Lumea ta este lumea ta, iar lumea lui – a lui și între voi a rămas doar o prăpasie.

Sentimentul de izolare nu poate să nu influențeze modul în care activează cuplul. Adesea sunteți agresivi unul cu altul.Pe lângă iritarea pe care o exprimați, ambii suferiți durerea singurătății.

La cei care mai speră într-un viitor comun, apare întrebarea: cum poate fi îmbunătățită situația?

Cât de bizar ar suna, dar calea spre intimitate trece prin sentimentul de rușine, prin vulnerabilitatea absolută.

Doar ajungând să vezi o persoană reală, care a riscat să ți se arate în ipostaza cea mai onestă, poți începe să pui baza unei legături profunde și incomparabile.

Fără dubii, toți suntem diferiți și avem viziuni care diferă asupra vieții. Dar cu cât mai diverși suntem, cu atât mai multă libertate deținem.

Când vom realiza splendoare libertății pe care o posedăm și minunatele ei atribute, va trebui pur și simplu să îmbrățișăm această putere. Puterea adevărată nu constă în forța de a schimba pe cineva, ci în tăria de a-l accepta precum el este.

Un alt element cheie pentru o relație sănătoasă sunt discuțiile. Atunci când alegem să ignorăm emoțiile negative și supărările, de fapt contribuim la destrămarea conexiunii dintre noi și partenerii noștri.

Soluția corectă ar fi să acceptați toate lacunele. Doar atunci poate începe perioada de reabilitare.

P.S. Nu toate relațiile merită o a doua șansă.

Este esențial să îți apreciezi obiectiv relația și partenerul. Atunci când lista ”contra” este mai lungă decât cea ”pro”, oare mai merită să îți irosești forțele pe salvarea a ceea ce nu poate fi salvat?