Singurătatea – cea mai bună lecție de viață

Tipul de relație în care nu există limite personale se rezumă la „Noi”. Atunci când un om empatizează cu cel de alături, este în stare să ia multe decizii prin prisma acestui „Noi”. Își susține omul drag și celălalt procedează la fel. Ceea ce se raportează la astfel de relații este ușor de înțeles.

Dacă tu nu poți trăi fără omul de lângă tine, atunci vei face orice ca el să nu plece. Vei renunța la visurile tale, atunci când acestea nu coincid cu ale omului iubit. Astfel apar tensiunile și nemulțumirile.

Singurătatea nu este numai perioada în care ești presat de regrete și suferință. Toate aceste trăiri la un moment dat vor dispărea și atunci va apărea omul care va fi capabil să te completeze. Treptat viața ta va lua o altă formă, vor exista noi obiective, evenimente și noi oameni. Firește, în prima perioadă a singurătății este dificil și puțini sunt cei care pot depăși toate încercările. Această libertate nelimitată poate provoca anxietate.

Dar crede-mă, mai târziu îți va părea rău că nu ai știut să te folosești de ea. Perioadele în care decizi să iei o pauză te ajută să te dezvolți și să înveți lecții importante din viața ta. Poți să-ți umpli anumite goluri din interior.

Nu zic că trebuie să muncești până târziu, să vorbești cu cineva pe rețelele de socializare sau să te lași în mrejele alcoolui, doar ca să alungi senzația de singurătate. Mă refer la activitățile care te vor ajuta să te dezvolți, să te simți împlinit și să te cunoști mai bine.

Umple-ți viața cu mai multă bucurie. În trecut ai fost obișnuit să renunți la toate necesitățile și nevoile de dragul omului de lângă tine, dar acum tu ești prioritatea.

Cu siguranță, singurătatea te poate speria, dar tot ea te poate ajuta să-ți schimbi percepția față de tine și față de ce ceilalți. Ideea că un om ar putea să ne satisfacă pe toate planurile este greșită.

Singurătatea te poate ajuta să conștientizezi acest lucru, iar alegerile diferite de cele din trecut te vor ajuta să întâlnești oamenii potriviți ție.

Într-o relație ești interesat de personalitatea omului de lângă tine, de felul cum gândește, cum vede lumea și chiar dacă nu îți împărtășești în totalitate dorințele, nu trebuie să renunți la valorile tale sau să impui celuilalt să renunțe la visuri și dorințe.

O relație nu se construiește pe frica de a-l pierde pe omul iubit, ci pe dorința de a fi împreună.

Sursa :