Sindromul colegului de cameră în relație: când doi oameni care se iubeau devin străini

Grijile cotidiene intră cu forța într-o relație, iar oamenii care anterior se iubeau cu o dragoste nebună, acum devin doar niște colegi de cameră. Apare sentimentul că ar fi rude. Pot avea o relație buna sau neutră, dar își pierd interesul unul pentru celălalt.

Își pierd dorința, dragostea, intimitatea. La un moment dat, cuplu se regăsește într-un loc nou, când apare rutina, grijile cotidiene, copiii, dar totuși ceva important lipsește. Nici soțul, nici soția nu-și amintește când ultima dată s-au sărutat cu pasiune sau au petrecut timp împreună.

Se pare că fiecare dintre parteneri crede că nu are de ce insista pentru că oricum celălalt nu are unde se ascunde. Și atunci toate discuțiile intime sunt trecute pe planul doi. Acum este mult mai important să termine tot felul de lucruri, iar despre ei doi vor discuta pe urmă, mâine…

Asta continuă zi de zi. Abia la un moment dat vor observa că, în afară de această viață de zi cu zi și unele sarcini de creștere ale copiilor, soții nu mai sunt legați de absolut nimic. În așa fel se manifestă sindromul colegului de cameră, care ucide relația în mod lent, dar sigur.

Semne importante ale acestui sindrom:

1. Partenerii nu mai vorbesc unul despre altul. Vorbesc despre facturi, despre treburi casnice, despre programarea copiilor la medic, dar nu-și pot aminti când ultima dată au vorbit despre sentimentele lor, despre viața lor, despre nevoi, dorințe și vise.

2. Somnul este mai important decât intimitatea. Suprasolicitarea de la serviciu și alte lucruri care se întâmplă peste zi obosesc foarte tare. Nu este de mirare că ambii parteneri aleg de cele mai multe să doarmă, decât o seară de intimitate. Cu toate acestea, dacă acest lucru se întâmplă de o lungă perioadă de timp, va afecta relația.

3. Partenerii se văd rar. Graficul de lucru al partenerilor niciodată nu coincide, de aceea apare riscul de a comunica foarte rar. Chiar și la culcare s-ar putea să meargă la ore diferite.

Ce trebuie să faceți în asemenea cazuri:

– Faceți din relația voastră o prioritate;

– Detectați interesul real pentru partener;
– În fiecare zi rezervați timp pentru a comunica cu partenerul;

– Ieșiți la întâlnire cel puțin o dată pe săptămână;

– Oferiți partenerului idei noi, ieșiri, activități comune;

– Vorbiți despre ceea ce simțiți;

– Readuceți intimitatea în viața voastră.

În acest fel, o armă împotriva sindromului colegului de cameră poate fi interesul sincer pentru partener, o atenție, timpul petrecut împreună, dorința de a face ceva frumos unul pentru celălalt. Da, poate că relația nu va mai fi la fel de pasională, dar cu cât veți depune mai mult efort, cu atât aceasta va funcționa mai bine.