Sigur că există și dragoste la prima vedere, dar este întotdeauna bine să mai aruncăm și o a doua privire

Nu ne putem împotrivi iubirii. Nu putem controla acest sentiment, pentru că suntem făcuți din iubire și ne curge prin vene acest sentiment unic. De asta de foarte multe ori ne aruncăm în mare, uitând că sunt și rechini. Nu ținem cont de consecințe. Trecem peste limite, priorități, uităm de noi și ne lăsăm conduși de sentimente care sunt greu de descris. Ne place să simțim fluturași în stomac și incoștient punem rațiunea pe autopilot. Foarte ușor ne pierdem mințile din momentul în care ne îndrăgostim. Ni se dă viața peste cap. Ne transformăm în alți oameni. Poate mai zâmbitori sau mai creduli, mai plini de viață. Uneori facem lucruri greu de explicat.

Sigur că există si dragoste la prima vedere, dar este întotdeauna bine să mai aruncăm și o a doua privire.

Nu credem în dragoste la prima vedere, până ajungem în momentul în care devenim victimile ei. Atunci putem lupta cu universul, cu lumea – doar să-i demonstrăm existența. Avem atitudine și curaj. Apar aere de alea de învingător, de cuceritor. Suntem gata să ne punem sufletul pe tavă, să  facem orice de dragul celui pe care îl iubim. Este greu de controlat sentimentele și aceste trăiri pasionale. Doar că e de dorit să ne supraveghem pe noi înșine. Să avem răbdarea de a cunoaște omul care ne-a furat mintea, dacă nu ne înșelăm în privința lui, dacă merită iubirea noastră sau poate merită mai mult.

Astfel vom evita regretele, dezamăgirile și dorințele neîmpărtășite. Cât de greu nu ar fi, chiar și imposibil. Ne vom scuti de câteva seri triste sau înnecate în câteva pahare de vin. Vom alege corect, doar atunci când dragostea la prima vedere își va reflecta a doua privire în suflet, în lumea acelui om care ne-a fermecat.

Nu credem în dragoste la prima vedere, până ajugem în momentul în care devenim victimile ei. Sigur că există și dragoste la prima vedere, dar este întotdeauna bine să mai aruncăm și o a doua privire – autor anonim