fb

„Și au trăit ei mulți ani fericiți, împreună… Trei ani fericiți și încă 48 de ani, doar împreună.” Despre cum obișnuința omoară dragostea

Sunt multe cupluri care par fericite și împlinte. Cei din jur le dau exemplu și le cred perfecte. Sunt unii invidioși și nu înțeleg cum după atâția ani încă au mai rămas împreună. Iar ei nici doi ani nu au putut rezista și fiecare și-a văzut de drumul lui, astfel devenind doi străini cu amintiri comune. Alții pur și simplu îi admiră, dar nu cred că există dragoste fără urcușuri și coborâșuri. Nu neg faptul că nu sunt oameni care s-au iubit o viață, care au crezut în ei și iubire lor. Dar, mai sunt din cei care au trăit împreună mulți ani, doar că paradoxul e unul: nu s-au iubit toată viața.

Și au trăit ei mulți ani fericiți, împreună… Posibil trei ani fericiți și încă 48 de ani, doar împreună. De la începutul relației mereu este valul acesta al marei iubirii, când ambii parteneri cad sub euforia dragostei. Flori, cuvinte dulci, promisiuni și multe apeluri date după miezul nopții. Apoi cu trecerea timpului parcă dispare acea sclipire și apare rutina și plictiseala. Se caută ceva nou, adrenalină, o nouă viață. Aleg să stea lângă un om de dragul copiilor, a părinților, a stării financiare și pentru a fi scutiți de bârfele lumii.

Nu se face nici un efort pentru a  trezi emoțiile de altă dată. E mai ușor  să se obișnuiască cu gândul că altfel nu poate fi. Renunță la iubirea pe care o pot trăi în doi, dar și la o eventuală dragoste care ar putea să o găsească în altă parte care să-i facă fericiți și să le dea acea poftă de a trăi, de a lupta pentru căsnicia lor. Ei cred că cel mai important lucru e că sunt împreună. Nu contează că sunt reci unul față de altul, că se ceartă, că nu găsesc limbă comună și de foarte multe ori evită să se întâlnească în propria casă. Așa cred ei. Adevărul e că ambii suferă și își impun lucruri pe care să le facă, se străduiesc să mimeze fericirea și să se dea o familie fericită.

Obișnuința, fricile, temerile și decizia de a trăi cu cineva pentru care demult nu mai simți aceleași sentimente duc spre dezamăgiri, regrete și reproșuri. Luptă pentru dragostea ta, adaugă în fiecare zi emoție, nu doar în primii ani.