fb

Sfaturile unice ale unui tânăr de 24 de ani, aflat pe patul de moarte

Mulți s-au obișnuit să-și trăiască viața fără un anumit sens. Ei nu-și trăiesc deplin viața, ci doar există. Joacă rolurile unor oameni fericiți, însă se tem să dezvălui ce simt. Oamenii pierd timpul pe lucruri inutile, se gândesc la facturi și opinii străine. Ăștia sunt ani pierduți în zadar. De ce oamenii nu apreciază timpul?

Avem o perioadă limitată de timp pe pământ. Atunci de ce ne preocupăm de serviciu și de ce suntem constant în goana după bani?

Zilnic ne uităm la ceas și numărăm minutele până vom putea pleca acasă pentru a ne relaxa. Și asta se repetă sistematic. Mereu fugim undeva, suntem în căutarea acelui ceva nedefinit.

Dacă simți că ești captiv al unei rutine devastatoare, citește scrisoare acestui tânăr de 24 de ani care mai avea doar câteva luni să trăiască.

„Am 24 de ani, dar știu ce cravată voi purta la propriile funerarii. Ea nu e pe gustul meu, dar e perfectă pentru această ocazie. Au mai rămas câteva luni până la moartea mea.

Despre faptul că am cancer am aflat prea târziu. Nu am nici o șansă să trăiesc o viață lungă și frumoasă. Acum înțeleg că cel mai important este să faci lumea un loc mai frumos. Viața mea nu a avut sens până am aflat de boală, pentru că nu făcusem nimic remarcabil.

Eram preocupat de lucruri inutile până am aflat că nu mai am timp pentru ele. Am decis să scriu această scrisoare în speranța că vă va ajuta, cei care mai au o șansă.

Alege-ți un job pe bunul plac. Nu-ți irosi timpul pentru un lucru care nu îți aduce plăcere. Niciodată nu vei obține nimic într-un domeniu care nu te satisface, care nu te reprezintă.

Nu-ți fie frică de nimeni. Frica nu aduce nimic bun. Când îi permiți să te controleze ea îți răpește toate forțele, iar apoi, lent, te distruge. Ascultă-ți vocea lăuntrică, ea îți va șopti corect.

Controlează-ți viața. Realizează că tu ești responsabil de tot ce se întâmplă cu tine. Spune nu viciilor, ai grijă de sănătatea ta. Deși pare banal, dar nu uita de o alimentație sănătoasă și sport.

Ține la oamenii apropiați. Prietenii și rudele mereu te voi inspira și te vor încuraja. Îmi este greu să-mi formulez gândurile, însă am atât de multe de spus aici. Sincer, vreau să înțelegeți importanța grandioasă a timpului.

Sunt fericit că am înțeles asta, deși târziu, că am putut să-mi fac ultimile zile semnficiative pentru mine. Îmi pare rău că nu voi fi martorul noilor descoperiri științifice ce vor schimba istoria omenirii. Eu sper că se vor termina războaiele oriunde în lume. 

Corpul nostru e o cutie în care se păstrează idei, vise și ambiții. Nu contează dacă în ea nu se ascunde ceea ce poate schimba lumea spre bine.

Mereu ai posibilitatea să alegi ce fel de viață vrei să trăiești.

Fă ceva semnificativ pentru lumea aceasta. Oferă-i vieții proprii un sens. Pune-ți scopuri în față și atingele.

Viața ta – e tot ce ai. Trăiește-o cât mai interesant.”

Source :

more.club