fb

Sfaturi geniale cu privire la modul de resetare și curățare profundă a vieții tale

Dacă paharul este plin, nu mai poți turna apă în el. Este unul din principiile care guvernează din toate timpurile. Este imposibil să îți transformi cursul vieții și să rescrii istoria dacă acționezi în funcție de problemele nearanjate din trecut. Puzzle-ul vieții tale va forma aceeași imagine dacă continui să utilizezi aceleași elemente.

Fă un restart pentru a începe o formare conștientă și o nouă cale. Nu obține acest lucru căutând noi obiective, declarând cum te vezi în cinci ani sau prin analizarea misiunii și scopului tău. Trebuie să începi prin a exclude viața ta atât fizic, cât și mental.

Stocarea necontrolată duce la două lucruri:

 1. Repetarea nesfârșită a trecutului tău. Viața începe să fie un total deja vu.
 2. Reduce din viteza vieții. Se întâmplă să te uiți la cei capabili să facă de trei ori mai multe decât tine și nu poți realiza cum fac acest lucru. Succesul în viață și auto-actualizarea este posibilă numai la viteză maximă.

Trebuie să îți faci ordine în trei dimensiuni: trecut, prezent și viitor. Începe cu prezentul. Este cel mai obiectiv. Este aici și acum. Te va revitaliza și oferi energie.

Lucrul cel mai important este de a scăpa de toate întrebările pe care le ai pe ordinea zilei. Trebuie să îți aduci „cazurile nerezolvate” spre sfârșit, chiar dacă trebuie să le resetezi.

Iată care sunt pașii care trebuie să îi faci în acest week-end pentru a avea un început bun al „renovării” vieții tale:

 1. Aruncă gunoiul.

Aruncă-l, dă-l cuiva sau oferă-l unui orfelinat. Nu-l pune într-o cutie și te gândi că „poate îl duc într-o zi”. Nu lăsa nimic pe lista de așteptare. Deci, ce este nedorit? Tot  ce nu ai folosit pe tot parcursul anului: haine, suveniruri, vesela inutilă și produsele electronice demodate.

Cu cât mai mult arunci, cu atât mai bine este pentru tine. Fiecare lucru reprezintă o parte din energia ta. Păstrează și adu în viața ta doar lucrurile pe care ești sigur că le vei folosi. Întreabă-te: „Vreau să păstrez această energie sau trebuie să las noua energie să îi ia locul?” Cu cât mai multe arunci, cu atât mai pregătit ești să îți schimbi viața.

 1. Șterge fișierele.

Cât de mult timp petreci on-line? Este la fel spațiul tău, chiar dacă e virtual și reprezintă o parte din energia ta. Lasă doar fișierele pe care le apreciezi. Vrei porți lucrurile inutile cu tine, chiar dacă ești conștient că greutatea pe care o cari, te încetinește? Sau vrei să le înlocuiești cu altele noi. Nu uita să faci același lucru cu rețelele sociale, site-urile web sau alte pagini pe care le folosești.

 1. Organizează-ți lucrurile.

Ordinea echilibrată garantează că afacerile vor merge fără probleme, mai ales dacă este timpul să grăbești lucrurile. Nu vei fi capabil să îți schimbi viteza dacă haosul predomină în apartamentul sau biroul tău.

 1. Filtrează informația primită.

Fluxul de informație primită are nevoie și ea de curățare. Este hrană pentru gânduri și ceva de care depinde funcționarea creierului tău. Ai auzit de intoxicație de informație? Este o condiție comună de care suferă oamenii astăzi. Citesc și împărtășesc tot ce văd. Informația tinde să se acumuleze, nu dispare din subconștient, de aceea trebuie să alegi meticulos informația. Toată aceasta te conduce să faci greșeli pe drum, pentru că nu vei fi capabil să auzi adevărata șoaptă a sufletului tău.

Ce îți recomandăm:

 • Fă ordine în lista de prieteni.
 • Șterge toți prietenii ale căror actualizări nu sunt simpatice și nu inspiră.
 • Curăță cronologia de știri.
 • Șterge sau ascunde acei oameni ale căror actualizări te enervează și în special cei care postează informație nefavorabilă despre evenimentele lumii.
 • Notează o listă de bloguri și site-uri web pe care planifici să le citești.
 1. Termină toate afacerile care sunt în așteptare și resetează-le la zero.

Este esențial să duci la un bun sfârșit toate activitățile tale. Este important să știi că dacă încetezi să le mai faci, o să cari povara după tine. Asigură-te că totul se face, toate sarcinile sunt în ordine și nu există nici o întrebare nerezolvată.

Advertisement

În concluzie, procesul de curățare profundă pentru prezent include doi piloni principali: eliminarea lucrurilor inutile și armonizarea treburilor tale.

Să înceapă curățenia!

via: interesno.no