fb

Sfaturi de la Charles Bukowski despre cum să trăiești o viață interesantă: “Trebuie să mori de câteva ori înainte să începi să trăiești cu adevărat”

Scriitorul Charles Bukowski a avut o viață interesantă. În acest articol vom afla despre acele reguli pe care le respecta scriitorul faimos.

Evident că fiecare dintre noi își dorește o viață impresionantă. O viață pe care să ne-o amintim în fiecare zi cu plăcere și despre care să povestim și nepoților noștri. Iată câteva sfaturi utile de la Charles Bukowski.

Nu fi de acord

Îmi doream toată această lume sau nimic.

Nu trebuie să accepți mai puțin decât îți dorești sau meriți. Tinde să obții mai mult și nu primi nimic altceva decât ceea ce te face cu adevărat fericit. Nu există pe lumea asta nici o justificare pentru faptul că ai renunțat la visele tale și ai acceptat bucurii temporare. Vei regreta mai târziu.

Iubește-te

Niciodată nu am întâlnit o persoană cu care aș vrea să fac schimb de vieți.

Nu există persoane ideale. E un adevăr. Și nu ai nici un motiv pentru a te distruge din această cauză. Încetează să te mai critici pentru acțiunile tale și pentru slăbiciunile pe care le ai. Cu toate acestea nu trebuie să încetezi lucrul asupra personalității tale.

Trăiește viața din plin

Moartea nu este înspăimântătoare, ci modul în care oamenii își petrec viața înainte de această moarte.

Vrei să sari cu parașuta, însă nu poți nicidecum să te hotărăști când să faci acest pas? A VENIT TIMPUL SĂ SARI!Îți dorești să faci cursul de istorie despre artă, însă nu știi dacă vei avea nevoie de el? Înscrie-te la cursuri chiar acum! Ai doar o singură viață pe care trebuie să o trăiești ACUM! De ce să aștepți până când va fi prea târziu?

Nu îți fie frică de durere, fără ea nu vei fi în stare să simți fericirea

Trebuie să mori de câteva ori înainte să începi să trăiești cu adevărat.

Durere, suferință, tristețe, furie, dezamăgire, neliniște – sunt câteva emoții negative care ne strică viața și ne fac nefericiți uneori. Însă niciodată nu vei fi în stare să prețuiești la adevărata valoare emoții pozitive, dacă nu vei simți opusul lor.

Fii unic. Arată asta prin acțiunile tale

Mai bine să faci lucruri banale, dar cu stil, decât să faci lucruri impresionante dar fără stil.

Nu îți fie frică să fii tu însuți, lui Charles Bukowski cu siguranță nu îi era frică. Arată-ți adevărata față și străduie-te să îți arăți individualitatea fantastică. Mai bine să îți trăiești viața, fiind tu însuți, decât să fii altcineva doar pentru a-i bucura pe cei din jur.

Ești mai puternic decât crezi

Te trezești uneori dimineața și te gândești că nu vei avea puterea să treci peste această zi. Însă mai apoi râzi amintindu-ți de gândurile tale.

Viața este plină de încercări și piedici și ai simțit asta pe propria piele de nenumărate ori. Mai mult decât atât, reușești să treci peste toate problemele și să rămâi întreg. Ține minte: ești mai puternic decât crezi, iar asta te va ajuta să treci peste cele mai dificile zile.

Nu-ți fie frică de moarte

Port moartea în buzunarul din stânga. Uneori o scot de acolo și discut cu ea: ”Bună, iubire, ce faci? Când vii după mine? Eu voi fi pregătit”.

Moartea este inevitabilă, atunci de ce să-ți pierzi toată viața temându-te de ea? În loc să îți faci griji de cum vei sfârși, trăiește timpul la maxim.

Ai încredere în tine

Cea mai mare problemă de pe această lume este că oamenii deștepți sunt plini de îndoieli.

Ești minunat și unicul lucru de care ai nevoie este să crezi în talentul și capacitățile tale.

Sunt lucruri mai îngrozitoare decât singurătatea

Există lucruri mai îngrozitoare decât singurătatea. Iar pentru a le înțelege, ai nevoie de zeci de ani, însă cel mai groaznic este să le înțelegi prea târziu.

Foarte multe persoane se tem de singurătate și caută toate modalitățile să scape de ea. Doar că o companie rea este mai distrugătoare decât singurătatea. Învață să-ți prețuiești singurătatea și timpul petrecut cu tine însuți.

Source :

dozadesucces