Sfaturi care te vor ajuta să-ți «deblochezi» viața și să scapi de rutină!

Fiecare om se gândește, mai devreme sau mai târziu, cum să-și trăiască mai departe viața. Acest lucru se întâmplă când viața devine o rutină constantă, iar tot ce ne înconjoară e monoton și plictisitor. Nimic nu ne mai readuce fericirea de cândva.

Toate aceste gânduri și ipostaze sufletești apar exact atunci când avem nevoie de ceva mai mult decât lucrurile pe care deja le posedăm. În acest fel, organismul nostru catalizează din perspectivă psihologică ulterioarele schimbări din viața noastră. Avem nevoie de ceva nou, ceva ce ne-ar redimensiona maniera de a trăi și ne-ar provoca să ne detașăm de zona noastră de confort.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le facem când cădem pradă unei stări similare:

Distrugeți-vă rutina

Rutina e periculoasă prin faptul că ne ruinează creativitatea și viziunile artistice asupra anumitor lucruri. De aceea, încercați să faceți ceva care nu ar corespunde cu realitatea voastră obișnuită, ceva ce ar însemna creativitate.

În fiecare zi, schimbați-vă calea spre serviciu și atrageți atenție clădirilor, drumurilor și oamenilor pe care nu le-ați mai văzut până acum. Chiar aflându-vă în propria casă, abordați lucrurile altfel: luați-vă prânzul stând în pat, spălați-vă dinții cu cealaltă mână și pregătiți ceva neordinar pentru cină.

Amintiți-vă de lucrurile care vă fascinau cândva

Găsiți modalități de a vă recăpăta vivacitatea și iubirea pentru viață în propriul vostru trecut. Amintiți-vă de toate senzațiile și trăirile care vă făceau fericiți în copilărie, în adolescență și chiar cu un an în urmă. Analizați premisele și consecințele fericirii de atunci și încercați să le ajustați la prezentul actual. Acest lucru v-ar putea ajuta considerabil.

Planificați-vă o zi perfectă

Gândiți-vă la toate activitățile care v-ar putea putea provoca plăcere într-o zi ordinară. Încercați să le organizați logic cu ajutorul următorului algoritm:

  • Unde vreți să fiți?
  • Cu cine vreți să fiți?
  • Ce vreți să faceți?

Sufletul vă va sugera răspunsul la aceste întrebări. Și odată ce sunteți siguri de circumstanțele în care ați vrea să vă petreceți majoritatea timpului, aplicați-le regulat în viața voastră până în momentul în care ele v-ar ajuta să vă refaceți existența.

Sursa :