Sfaturi care te vor ajuta să nu ajungi la etapa singurătății

Întotdeauna am fost cel mai dur critic al meu. Mereu am fost mai severă cu mine însumi decât cu oamenii din viața mea. Dar o astfel de critică se manifestă și într-o relație, iar de foarte multe ori critica o suportă cel de lângă noi. Învinuim pe omul drag că nu ne iubește, că nu luptă pentru relația noastră și toate aceste reproșuri apar din cauza fricii. Iată câteva exemple care distrug o relație.

1. Ești sigură ca va găsi pe cineva mai bun decât tine. De foarte multe ori mă subestimam, pentru că nu eram acolo unde mi-aș fi dorit să fiu. Pentru această neîncredere îmi învinuiam partenerul. Adevărul e: întotdeauna va fi cineva mai frumoasă, deșteaptă și zâmbitoare ca tine.

Dar omul tău te-a ales pentru felul de a fi, dacă nu te-ar iubi și nu te-ar respecta nu ar mai fi alături de tine. Respectă-i alegerea și fii cea mai bună versiune a ta.

2. Zici că ești pregătită pentru o relație, dar de fapt nu e adevărat. Atunci când întîlnești pe cineva care îți dă lumea peste cap dorești să trăiești cu intensitate acele sentimente frumoase. Dar, nu toți oamenii din viața ta sunt destinați să fie lângă tine.

Grăbind lucrurile, poți regreta și eșua. Unele relații au nevoie de timp pentru a se dezvolta. Nu lăsa ca frica de a fi singură să-ți gestioneze relația.

3. Spui „da” atunci când ai dori să răspunzi „nu”. Îți place să-ți petreci timpul liber cu iubitul, dar uneori vrei să fii singură. Dar nu dorești să-l refuzi de frică să nu-l jignești.

Trebuie să te simți confortabil și să stabiliți de comun acord niște limite. Acest lucru este o normalitate – trebuie să-i spui partenerului ce te deranjează, nu să cauți scuze.

4. Nu ești suficient de deschisă. Unele femei preferă să vorbească despre sentimentele ei cu prietenele și o fac într-o manieră plângăcioasă. Doar că o relație e sănătoasă doar atunci când ambii parteneri discută despre dorințele și neplăcerile lor, iar initimitatea nu este dezvăluită celor din afară.

5. Nu ceri ceea de ce ai nevoie. Trebuie să știi ce te face fericită și să lupți pentru fericirea ta. Atunci când te sacrifici pentru partener – e o relație bolnavă care nu se va termine cu nimic bun.

Dacă ceea ce ceri pare prea mult pentru el, atunci s-ar putea să stai lângă omul nepotrivit.

via: postimees.ee