Sfaturi care te vor ajuta să fii puternică și să poți depăși orice impas spiritual

Fiecare pierdere ia cu sine o mică parte din tine.

Pentru mine niciodată nu a avut sens dorinţa de a întoarce trecutul. Să fi existat o cale pentru asta, nimeni nu ar fi dat greş. Lumea ar fi fost suprapopulată de oameni fericiţi.

Un alt lucru pe care nu îl înţeleg este de ce greşelile îi sperie atât de mult pe oameni?

1. Ele ne ajută să creştem.

2. Datorită lor găsim ulterioara cale corectă.

3. Uneori unele greşeli ne salvează de alte probleme mult mai semnificative.

4. Ele ne testează voinţa.

Pe lângă greşelile făcute la serviciu şi în momentul altor activităţi, adesea eşuăm în viaţa personală.

Aici, un moment important este că unora le e greu să-şi ia rămas bun de la anumite persoane care nu mai fac parte din viaţa lor. Aceste relaţii bolnăvicioase apar din cauza faptului că un partener depinde absolut de al doilea. Iar atunci când cuplul se destramă, primul nu se poate regăsi şi nici reabilita.

Semne care dau de înţeles că nu faci parte dintr-o relaţie sănătoasă:

1. Nu-ţi poţi imagina viaţa în afara relaţiei. Dacă crezi că despărţirea sau divorţul se egalează cu sfârşitul vieţii, greșești.

2. Aceste relaţii îi afectează pe alţi oameni din viaţa ta. Relaţiile toxice – sunt un foc care îi frige pe toţi care se apropie. Drept rezultat familia şi prietenii vor considera că ţi-ai schimbat atitudinea faţă de ei şi nu ţii îndeajuns la iubirea lor. Vei deveni o fire egoistă în ochii lor.

3. Cu cât mai mult iubeşti, cu atât mai iritată şi agresivă devii. Întrucât astfel de relaţii te afectează negativ, discuţiile înfierbântate şi manifestările de gelozie vor deveni lucrul prioritar în viaţa ta.

Deşi este extrem de dificil să pui punct unor astfel de relaţii, acest lucru trebuie făcut atunci cât încă nu e târziu.

Cum poţi extrage beneficii din pierderile tale?

1. Realizează că, deşi amintirile îţi spun că totul era bine, realitatea este cu totul altfel.

2. Înconjoară-te cu oameni care te apreaciază şi te iubesc. Cu toate că această etapă este o provocare pentru tine, ajutorul din partea celor dragi este binevenit.

3. Armonizează-ţi relaţia cu propriul eu. Din moment ce te-ai debarasat de o relaţie toxică poţi, ba chiar trebuie, să te axezi pe tine.

4. Imaginează-ţi că ai ajuns pe o insulă pustie, una pe care poţi face absolut orice – apoi fă asta. Dă-ţi frâu imaginaţiei şi acţionează.

5. Nu-ţi fie frică de singurătate. Trebuie să înveţi să savurezi timpul petrecut cu tine însăţi.