fb

Sfaturi inteligente de la misteriosul Paulo Coelho pentru cei care iubesc călătoriile

Călătoria – cel mai bun mod de a scăpa de rutină și problemele zilnice. Atât de frumos și incredibil să înțelegi că poți vedea multe locuri, diferite țări, oameni extraordinari, fiind martor la minunile acestei lumi.

Câteva sfaturi inteligente pentru cei cărora le place să călătorească și nu numai, de la scriitorul brazilian Paulo Coelho.

 

Urmărește 9 sfaturi interesante cum să faci călătoria ta să fie plină de amintiri și experiențe de neuitat:

1. Fii sociabil

Cei mai buni ghizi sunt localnicii. Ei cunosc totul, se mândresc cu orașul lor, dar nu sunt angajați ai unei agenții. Pur și simplu mergi pe stradă, alege un trecător și pune-i o întrebare de genul: Cu să ajung la…? Dacă nu îți reușește din prima, va reuși din a doua și apoi, te asigur că vei găsi un “ghid” minunat pentru întreaga zi.

2. Evită muzeele

Sfatul poate părea absurd, dar hai să ne gândim: când te afli într-un oraș necunoscut, nu ar fi interesant să îi afli prezentul, decât trecutul lui? Oamenii se simt obligați de a vizita muzeele, deoarece din copilărie li s-a insuflat această metodă de contact cu cultura.

Desigur, este important să mergi la muzeu, dar trebuie să știi ce vrei să vezi, altfel vei pleca cu sentimentul că ai văzut multe lucruei importante pentru viața ta, dar fără ați da seama care sunt ele.

3. Mergi în baruri

Anume acolo vei putea surprinde viața orașului. Nu am în vedere discotecile, ci acele locuri, în care localnicii se întâlnesc și sunt dispuși să vorbească despre orice.

Cumpără-ți un ziar, stai cu el în față și urmărește ceea ce se întâmplă în jurul tău. Dacă cineva începe o discuție, întreține dialogul, chiar dacă tema ți se pare neinteresantă. Nu vei vedea frumusețea drumului, dacă vei privi spre ea prin crăpătura ușii întredeschise.

4. Călătorește singur sau cu un partener

Aceasta este singura modalitate de a părăsi cu adevărat țara din care ești. Dacă alegi să călătorești cu un grup, doar simulezi călătoria în altă țară, în timp ce continui să vorbești limba maternă, urmezi sfaturile ghidului și te gândești la discuția din grup, decât la locul pe care îl vizitezi.

5. Nu compara

Nu compara nimic: nici prețurile, nici curățenia, nici calitatea vieții, nici transportul. Nimic! Călătorești nu pentru a demonstra că trăiești mai bine. Fă cunoștință cu viața altora și găsește ceva ce poți învăța de la ei.

6. Încredințează-te că cei din jur te înțeleg

Dacă chiar nu vorbești limba țării pe care o vizitezi, nu-ți face griji: eu am vizitat multe țări în care nu am putut să mă exprim prin cuvinte, dar oriunde găseam pe cineva în ajutor, primeam sfaturi utile și importante și chiar îmi făceam prieteni.

Unii pur și simplu au această frică de a se pierde în timpul călătoriei, atunci când sunt singuri. Însă este destul să ai în buzunar cartea de vizită a hotelului in care te-ai cazat și în cea mai limită situației să iei un taxi și să-i arăți cartea de vizită.

7. Nu face prea multe cumpărături

Cheltuie banii pe așa lucruri care nu sunt grele de purtat cu tine: bilete la teatru, restaurante, excursii. În prezent pe piața mondială și pe internet putem procura orice, fără a plăti pentru greutate.

8. Nu încerca să călătorști prin întreaga lume într-o lună

Mai bine să vă opriți 4-5 zile într-un oraș, decât să vizitați 5 orașe într-o săptămînă. Orașul poate fi comparat cu o femeie capricioasa, care are nevoie de timp pentru a scoate în evidență toate părțile sale.

9. Călătoria este o aventură

Henry Miller a spus: mai bine să descoperi pentru tine o biserică necunoscută, despre care mai devreme nimeni nu a știut, decât să te pornești în Roma și să te simți obligat să vizitezo Capela Sixtină.

Mergi și acolo, dar hoinărește și pe străzi, simte libertatea și găsește ceea despre ce tu nu știi încă nimic și care îți poate schimba viața.

Source :

bigpicture