fb

Sfatul psihologului: ”Fugi de cei care au nevoie de femei slabe!”

Multe femei pur și simplu se topesc pe loc când aud că bărbații spun că femeile trebuie să fie slabe și vulnerabile, pe când ei trebuie să le poartă necondiționat de grijă.

Aici avem un exemplu elocvent de momeală, prin care bărbații încearcă să-și ademenească ”prada”.

De ce are nevoie un bărbat de o femeie slabă?

Iată un adevăr al vieții – bărbații nu caută femei slabe, ci femei care să se supună lor. Acest lucru se întâmplă pentru că acești bărbați știu doar să se supună sau să domine. Ei nu știu să ”negocieze” și să coopereze. Desigur că ei nu vor să se supună, de aceea aleg a doua varianță și manipulează femeia spunându-i cuvinte frumoase despre slăbiciunea ei.

O femeie supusă nu se împotrivește, ea este ascultătoare și face tot ce i se spune. Să fim sinceri – bărbații puternici nu au nevoie de femei slabe. Bărbații dominatori caută femei slabe. Aici este o diferență substanțială – puternic nu înseamnă neapărat dominator, iar dominator nu înseamnă neapărat puternic. Dar bărbatul dominator întotdeauna va pretinde să i se supun lui.

Grijă? Nu am auzit de așa ceva…

Acești bărbați spun că vor avea grijă de tine…Dar cuvintele nu coincid cu realitatea. În acest caz femeile nu primesc grijă, ci un fel de ”tutelă”. Grija este atenția față de necesitățile și cererilor altor persoane, iar tutela este ”ajutorul” acordat unei persoane care nu poate avea singură grijă de ea.

În relație cu o femeie slabă, bărbatul va decide pentru ea. El va decide ce ea să îmbrace, unde să iasă, ce să citească și cu cine să prietenească.

Bazându-se pe ideea că el este puternic, iar ea slabă și necesită grija lui.

Femeile continuă însă să fie naive și să considere că bărbatul va face ceea ce îi place ei, ci nu invers. Însă el va face ceea ce va considera corect. Dacă el va considera că este corect să îți limiteze întâlnirile cu prietenele, el va face asta.

Îmblânzirea femeii nesupuse

Nici un om nu poate fi supus prea mult timp – aceasta este natura noastră, în mod vital avem nevoie de libertatea alegerii. Dacă nu avem această libertate, ne revoltăm.

La fel și femeile slabe simt nevoie într-un moment să nu să se mai supună. De exemplu, chiar dacă partenerul lor le interzice să iasă cu prietenele, ele oricum ies.

Cum va reacționa bărbatul? El va evalua acest comportament ca unul de nesupunere, respectiv unul care contrazice firii feminine. Atunci el va decide că trebuie să îmblânzească femeie care iese de sub control. Și această îmblânzire se înfăptuiește prin violență verbală și fizică. Cel mai des, după ce a lovit o femeie, bărbatul tot pe ea o învinuiește: ”Nu trebuia să mă contrazici”. Și cât de dureros este să știi că o persoană apropiată(îți este ea cu adevărat apropiată?) te lovește doar pentru o opinie.

Pe cine trebuie să cauți?

Caută un bărbat cu care vei putea să cooperezi. Pentru care opinia ta va fi importantă. Acel bărbat care nu va alege un film în locul tău, dar care nici nu va face tot ce îi spui, ci va încerca să meargă la compromis.

Advertisement

Alege bărbatul care îți recunoaște autonomia. Cu alte cuvinte, caută un bărbat care nu îți dictează ce să faci și ce să îți placă.

Acest lucru nu îți garantează fericirea, precum și nefericirea. El diminuează riscul de a fi tratată urât, de a fi îmblânzită.

Source :

lifedeeper