Semnificația spirituală a trădării

Mulți dintre noi, la un moment dat, au trecut printr-o trădare. Dar ce înseamnă cu adevărat să fii trădat?

Trădarea poate schimba pentru totdeauna viața unei persoane.

Comportamentul și memoria emoțională a unei persoane se pot schimba pentru totdeauna. Cel care înainte nu a fost gelos, după adulter poate deveni complet diferit. Cel care anterior a fost credul, pur și simplu poate pierde capacitatea de a avea încredere în cineva. 

Trădarea este întotdeauna însoțită de o durere cutremurătoare și aproape insuportabilă. Sentimentul că am fost trădați sau respinși poate duce la o asemenea disperare, încât o frumoasă poveste de dragoste uneori se încheie urât. 

Consecințele karmice ale trădării nu se limitează doar la emoții și la încălcarea promisiunilor pe care le-am făcut unul altuia. Cert este că iubirea depășește cu mult granițele fizice și atașamentul sentimental, găsindu-și continuarea în alte dimensiuni spirituale și astrale.

Avem dreptul să trăim așa cum ne dorim.

În ciuda cerințelor sociale și ale normelor pe care tot noi le-am creat. Toate culturile și toate relațiile merită respect, întrucât toate formele de fericire sunt la fel de demne. Consecințele deciziilor noastre în relații, precum și impactul acestora asupra partenerului întotdeauna depind de acordul dintre doi parteneri.

Atunci când ne implicăm într-o relație cu cineva, se creează un fel de haos energetic, pentru că în această relație noi facem schimb de energie cu partenerul de lângă noi, iar această conexiune emoțională are consecințele ei. Dar dacă ajungem la un acord, acest lucru indică o deschidere conștientă și energetică către consecințele posibile. 

Când trădăm sau mințim pe cineva, totul este mult mai grav. Putem presupune că minciuna noastră este ascunsă în siguranță, dar cel care este înșelat simte această minciună.

Are o intuiția foarte bună.

Când suspiciunile de trădare sunt confirmate, acestea duc la un focar de furie și ură, care dăunează ambelor părți: celui care a trădat și celui care a fost trădat. Indiferent de motivele care au dus la infidelitate, atunci când facem pe cineva să sufere, semănăm în acea persoană un sentiment care pe viitor va crește invariabil.

Chiar dacă această persoană nu ne dorește răul și reacționează foarte matur la traumele spirituale primite, emoțiile reprimate de el, cât și consecințele lor nu pot fi nicicum evitate. Această trădare ne schimbă viața în totalmente.

Putem iubi o altă persoană. Complexitatea vieții și existenței noastre contribuie mult la acest lucru. Doar că ruperea unei relațiii actuale ne afectează în mod direct karma și poartă anumite consecințe energetice. 

Trădarea are și un lucru pozitiv.

Ea aduce oportunități incredibile de creștere, arătându-ne cum ne putem cunoaște mai bine și cum trebuie să ne confruntăm cu cele mai grave și neplăcute probleme într-o relație. Încercarea de a scăpa de durere înseamnă încercarea de a scăpa de situația în sine și de magnetismul ei energetic.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să plecăm. În această lume, nimeni nu aparținem nimănui. Noi toți suntem expuși în mod egal la posibilitatea de a pierde sau a ne despărți de cineva. Dar ne putem vindeca rănile spirituale și nu trebuie să menținem o legătură toxică cu cei care ne fac rău.

Toți oamenii cu care ne intersectăm în această viață ne pot învăța ceva și ei, la rândul lor, învață ceva de la noi. În această viață, nimic nu este întâmplător și nimic nu durează veșnic.

Totul are un început și un sfârșit.

Dacă suntem pregătiți să învățăm niște lecții, vom descoperi pentru noi înșine posibilitatea de a face un salt imens în călătoria propriei vieți. Trebuie să învățăm ceva chiar și din propria nenorocire. 

Putem pleca dintr-o relație. Putem divorța. Este propria noastră alegere, la care avem dreptul absolut. Dar nu avem dreptul să înșelăm partenerul care a fost odată obiectul iubirii noastre. Să ieșim pe ușa din față, demn, cu capul sus. Aceasta alegere este una dificilă, dar corectă.

Când se închide o ușă, neapărat o fereastră rămâne deschisă.