6 semne că alături de tine este bărbatul vieții tale, omul lângă care te simți acasă

Vorbim prea mult despre cum să căutăm, cum să ne despărțim de cineva și cum să găsim din nou. Vorbim despre pierderi și căutări, despre relații, dar nu vorbim despre acea viață normală într-o relație.

Am ajuns să credem că goana după dragoste, disperarea cu care încercăm să ne regăsim alături de cineva, suferința și durerea – asta și este dragostea.

Nu vrem să ne forțăm puțin, doar asta nu e romantic. Mai devreme sau mai târziu vom înțelege însă că adevărata dragoste este ceea ce construim, nu ceea ce găsim. Iată câteva semne care-ți spun că ești în relația corectă și alături de omul potrivit.

1. Te simți la locul tău, în liniște și căldură. 

Ai crede că e monotonia vieții în doi, că deja a trecut acea scânteie a iubirii. Dar în realitate acesta este fundamentul pe care poți să construiești respectul, intimitatea și relațiile adevărate. Îți este pur și simplu bine alături de omul tău. Nu trebuie să confunzi asta cu momentul când simți că jertfești totul de dragul lui.

2. Știi cum să rezolvi problemele cotidiene comune.

Și omul de alături știe. Într-o relație apar situații diferite. Să știți să găsiți compromisul, să cedați când trebuie, să vorbiți corect – iată secretul unei relații fericite.

3. Știi că ești singurul om responsabil de fericirea ta. 

Oamenii se dezamăgesc în dragoste atunci când celălalt nu-l mai face fericit. Dar realitatea dură este una – nimeni nu te poate face fericit permanent. Nu trebuie să te bazezi pe asta. Omul venit în viața ta trebuie doar să-ți completeze fericirea, așa cum tu o completezi pe a lui. Legătura voastră însă trebuie să fie puternică.

4. Accepți omul de alături așa cum este el, îl respecți.

Te aștepți la aceleași gesturi din partea lui. Niciodată nu vei reuși să schimbi pe cineva. Vezi la un om un tot întreg, nu părțile bune sau proaste.

5. Ai aceleași scopuri și planuri de durată cu omul de alături. 

Familie, copii, carieră, să trăiți la oraș sau la sat. Sunt lucruri care obligatoriu trebuie să meargă la compromis, altfel nimic nu are rost.

6. Ambii doriți să vă dezvoltați în relația în care sunteți. 

Toate cuplurile se ceartă uneori. Contează ce se întâmplă după asta. Trebuie să depui efort ca lucrurile să meargă bine.

Sursa :