Semne care-ți spun că te jertfești prea mult: e timpul să te iubești din nou cu adevărat

Viața noastră e mult mai complicată decât pare la prima vedere. Ea necesită extrem de mult efort, ambiție și rezistență pentru a putea avea succes sau cel puțin pentru a coexista armonios cu ceilalți membri ai societății. De aceea, trebuie să fim foarte atenți și să evităm la maxim momentul în care devenim mult prea obsedați de ideea că trebuie să ne îndeplinim toate planurile.

Iată o serie de indicii care te vor ajuta să-ți dai seama dacă depui prea mult efort în viața zilnică:

Nu spui niciodată „NU”

Incapacitatea de a spune „nu” la momentul potrivit poate duce la consecințe extrem de neplăcute. Vi s-a întâmplat vreodată să aprobați sau să cădeți de acord cu un lucru/activitate, dar în interior să vă simțiți neconfortabil? Dacă da, atunci e timpul să vă reamintiți că aveți DREPTUL de a spune „nu” oricând și oricui, atâta timp cât acest lucru vă obligă la niște responsabilități pentru care nu aveți timp.

Nu îți ajunge timp pentru tine însăți

Din păcate, toate actele de altruism necesită timp și efort pe care nu întotdeauna le avem. Fiecare dintre noi are nevoie să-și îndeplinească propriile sale obligații, dar și să se relaxeze și să se distreze, acestea din urmă fiind o necesitate și nu o alternativă a petrecerii timpului.

Creierul și corpul nostru au nevoie de odihnă pentru a-și restabili energia pierdută și pentru a se reabilita după o perioadă îndelungată de stres. Ai grijă de propriul tău organism, în caz contrar bunătatea ta exagerată se va solda cu extrem de multe efecte negative.

Viața ta s-a transformat într-o dramă constantă

Te-ai gândit vreodată că viața ta a devenit mult mai complicată din punct de vedere psiho-emoțional? Acum ești implicată în foarte multe conflicte, relații, etc. care îți suprimă propria ta voință, făcându-te mai activă în viața altor oameni decât în a ta.

Nu te mai simți fericită

Indiferent de faptul că, dăruind bucurie altor oameni te simți mai bine, asta nu înseamnă că trebuie să-ți sacrifici propria fericire pentru altcineva.

Meditează. Reabilitează-ți corpul și sufletul după această perioadă lungă de altruism și dăruiește-ți timp la maxim pentru a-ți reface spiritualitatea și pentru a-ți îmbunătăți sănătatea fizică.

Sursa :