Semne care-ți spun că nu mai ești pe drumul cel bun

Drumul spre ceva măreț nu este niciodată unul scurt sau simplu. Istoriile de succes, cele care produc fiori în suflet, ascund în spatele lor sacrificii, dedicație și sute de provocări depășite. Familiile fericite, care ajung să fie admirate, reprezintă produsul unei munci spirituale titanice, a compromisurilor și iertării. Echilibrul lăuntric la care visăm, identificându-l în privirea armonioasă a unora, este pacea câștigată în urma nenumăratelor războaie cu sinele.

Niciun lucru semnificativ nu poate fi dobândit ușor. Aceasta este o legitate a vieții, căreia trebuie să ne supunem… Din păcate însă, se mai întâmplă să mai și interpretăm greșit acest postulat, crezând orbește în formula: suferință = succes garantat!

În acest articol îți oferim câteva indicii, care te vor ajuta să înțelegi că nu mai ești pe drumul corect:

Te trezești în fiecare dimineață urând întreg universul

Într-adevăr, ni se întâmplă tuturor să avem dimineți mai puțin plăcute în care nu ne dorim nimic altceva decât să stăm în pat, izolați de toate ființele acestei planete. E firesc să fim și prost dispuși uneori. Ar fi bizar dacă am trăi într-o stare constantă de beatitudine. Totuși, dacă începutul fiecărei zile ne deprimă exagerat de mult și asta durează luni în șir, există o problemă!

Activitatea noastră zilnică, oamenii alături de care trăim, planurile noastre: toate trebuie să ne motiveze și să ne consolideze conștientizarea propriei noastre valori. Dacă, însă, aceste aspecte ale vieții noastre ne fac nefericiți, înseamnă că ceva nu e în regulă.

Identificând această problemă ne putem da seama că e timpul să luăm o pauză de la tot ce facem și să ne contemplăm calea existențială. Poate starea noastră matinală încearcă să ne comunice un mesaj important. Ascultă-ți inima și încearcă să afli adevărul…

Stima ta de sine a scăzut

Tot ce facem în viață trebuie să fie orientat spre autocunoașterea și autodezvoltarea noastră. Iar toate suișurile și coborâșurile pe care le experimentăm și care ne formulează personalitatea, trebuie să contribuie la creșterea nivelului nostru de încredere și respect față de noi înșine, nu invers. Dacă serviciul tău, partenerul/partenera ta sau stilul de viață te face să te simți pierdut, dezarmat și umil, trebuie să iei atitudine și să schimbi lucrurile.

Adevărul este că toate aceste dimensiuni ale rutinei noastre ne definesc direct modul în care ne percepem pe noi înșine, dar și viața în sine. Din acest motiv, este atât de important să le menajăm în felul în care acestea să ne alimenteze spiritual, să ne dăruiască aripi și să ne ajute să ne ținem ferm pe propriile picioare. De aceea, te asigurăm, dacă stima ta de sine suferă sub influența unui anumit aspect al vieții tale, nu ești pe drumul cel bun.

Te simți amenințat/ă de o potențială ardere emoțională

Chiar dacă îți place ceea ce faci și te dedici în întregime procesului, se poate întâmpla să pierzi controlul asupra echilibrului tău lăuntric. Iar acest fapt este un alt semn al abaterii de la drumul cel bun.

Până la urmă, indiferent de scopurile tale, sănătatea ta psihologică și fizică trebuie să rămână prioritatea ta fundamentală. Dacă lucrurile stau invers și tu oferi prioritate ambiției tale, vei observa cum, treptat, dedicația și pasiunea ta față de scopul setat vor dispărea și vor fi înlocuite de oboseală constantă, demotivare și neîncredere în propriile aptitudini.

Ai grijă de modul în care te simți și atunci vei observa cât de armonios celelalte elemente ale vieții tale te vor ghida către calea ta corectă!

Daniela M.