fb

Semne care te fac să înțelegi că sunteți facuți unul pentru altul

 Iubirea e precum un dans în doi: există momente în care partenerii se îmbrățișează ca și cum ar deveni un tot unitar și alte clipe în care se despart, urmând ca unul să se avânte într-un zbor periculos, încrezătoar că celălalt îl va prinde.

Dar piruetele dansului pot fi pe cât de fermecătoare, pe atât de amețitoare, conducându-ne uneori pe poteci nebănuite, unde nu am fi vrut să pășim vreodată.

Există însă semnale menite să ne indice că relația se află pe drumul cel bun, că dansul e menit să continue sub o stea norocoasă, aducătoare de armonie și fericire.

Care sunt indiciile pozitive că un cuplu e menit să dureze

Frontiere familiale elastice: ambii parteneri știu să permită intrarea și ieșirea persoanelor și resurselor în teritoriul personal atunci când este necesar;

– Complicitatea: partenerii demonstrează că știu să se alieze atunci când au nevoie să depășească momente dificile;

– Iubirea își modifică parametrii inițiali: de-a lungul timpului, partenerii reușesc să identifice noi și noi motive pentru care se iubesc, indiferent câți ani trec la momentul în care s-au îndrăgostit;

– Stimă reciprocă: sentimentul de admirație pe care partenerii îl nutresc unul față de altul, nu permit ca disprețul și lipsa de considerație să-și facă loc în tărâmul relației lor;
– Capacitatea de a gestiona conflictele cu înțelepciune: posibilele tensiuni ce apar la nivel de cuplu sunt dezamorsate cu abilitate și diplomație.

– Dacă se pornește la drum cu valizele pline de proiecte, interese comune, gânduri pozitive, seninătate, curiozitate și entuziasm – partenerii au mult de oferit unul altuia.

Dar dacă se așteaptă ca valizele să fie umplute de alții, viitorul ne poate rezerva surprize neplăcute, plasându-ne în poziția celui ce așteaptă la nesfârșit să fie iubit, respectat, protejat, prețuit, cu gustul amar al neîmplinirii pe buze.

Ca o curiozitate în acest context, potrivit studiilor efectuate de către oamenii de știință, sexul nu ocupă un rol de frunte în clasamentul condițiilor ce asigură longevitatea cuplului. Cele mai reușite relații păr să se bazeze pe cu totul alte criterii, fundamentale atunci când dintr-un motiv sau altul, sexul lipsește sau se face rar.

Misiunile militare, navigația de lungă durată sau chiar diferite tipuri de handicap fizic, nu reușesc să destabilizeze o relație bazată pe sentimente profunde, dragoste, respect, compasiune și dorință de a dansa împreună cu persoană iubită până la sfârșitul vieții…