Semne că un bărbat nu mai simte nimic pentru femeia de lângă el

Această realitate tristă nu poate fi ignorată, înlocuită cu altă emoție, transformată în iluzie. Atunci când omul de alături are un comportament egoist și indiferent, când detașarea emoțională devine o normalitate, ea se întreabă dacă mai are rost.

El nu mai simte nimic pentru femeia de alături, a ales să se retragă în propria lume, plictisit sau gata să trăiască o nouă aventură. Cert este că gesturile pe care le face, cuvintele pe care le spune, reacțiile din fiecare zi reflectă același gând dezamăgitor.

În sinea lui totul s-a sfârșit. Nu mai există acel interes sincer să schimbe lucrurile în bine, nu mai are dorința să provoace, să aducă liniște și încredere în relație, să se implice mai mult, să înțeleagă ce poate fi îmbunătățit, transformat.

Nu mai este o prioritate pentru el, așa cum și binele acestei relații nu mai contează. Iubirea s-a pierdut în timp, la fel și asumarea, atașamentul emoțional, acea conexiune profundă, dorința de a fi un partener responsabil.

A descoperit alte experiențe mai interesante, s-a apropiat de alți oameni, găsește timp pentru alte lucruri. Ea a devenit o străină, parte din acel trecut nefericit. Au împărțit o lume întreagă, acum nu mai vrea să împartă nici câteva cuvinte.

Totul s-a sfârșit, ignorarea a luat locul implicării, replicile tăioase au înlocuit cuvintele afectuoase, critica a devenit o normalitate. Își permite chiar să umilească, să interpreteze într-un mod egoist realitatea, să vină și să plece când are chef.

Există multe reproșuri, nemulțumiri, frustrări

A ales să rămână din obișnuință, sau poate este implorat în fiecare zi să ofere o șansă, sau îi este milă de această situație. Sau pur și simplu vrea să mai profite de sensibilitatea ei, de încrederea și iubirea ei profundă. Știe că va pleca în curând.

Nu mai e acel bărbat grijuliu și empatic, cu sufletul bun, pentru care starea de bine a partenerei conta enorm. Nu-l mai interesează în ce fel comportamentul său toxic afectează echilibrul din relație, nu mai vrea să cedeze, să asculte.

Totul a fost înlocuit cu multe critici, inventate pentru a acoperi lipsa de emoție. Totul a devenit o mocirlă a frustrărilor și pretențiilor personale. I se pare firesc să judece, să interpreteze, să joace rolul de victimă, să tacă intenționat.

Îl deranjează fiecare gest făcut de ea, fiecare cuvânt spus, fiecare insistență. Își permite să fie arogant și indiferent, să ofere răspunsuri vagi, să dispară pur și simplu zile întregi. Ia decizii în defavoarea relației, doar pentru că așa are chef.

Există neputință și o comunicare toxică, multe minciuni și denaturări ale realității. Există un comportament defensiv, atunci când el nu mai vrea să vorbească despre stările lui și despre planuri de viitor. Nu-l mai atrage nimic, nu mai vrea nimic.

A dispărut respectul, acea atitudine demnă, acel interes sincer. Trăiește o poveste paralelă, evadează din relație de fiecare dată când se complică lucrurile. Totul a devenit un joc, un scenariu toxic, atunci când pur și simplu nu-i pasă.

© De Vorbă cu Tine