Semne că partenerul de lângă tine este suficient de matur, gata să construiască o relație de lungă durată

Când avem vârstele lipsite de experiență, percepem iubirea ca un sentiment care nu este urmat de fapte.

Nu ținem cont de responsabilitățile, obligațiile și capacitățile partenerului. Nu suntem mereu capabili să înțelegem când omul de lângă noi vrea să construiască cu adevărat o relație. Cu părere de rău, de multe ori suntem conduși de iluzii și de sentimentele pe care le purtăm față de cel pe care-l iubim. Din această cauză, ne dazamăgim și ne consumăm într-o relație toxică sau fără viitor.

Lângă un om nesigur pe sine nu vei putea niciodată să formezi o relație de durată.

De obicei, atunci când unul dintre parteneri nu împarte totul la doi și nu-l implică în unele proiecte de viitor pe omul de alături, mai devreme sau mai târziu acea iubire pasională trăită de ambii parteneri ia sfârșit. Doi oameni maturi și siguri de propriile puteri pot trece peste multe încercări împreună. Pe când doi parteneri care nu sunt pe aceeași undă și nu dau dovadă de seriozitate, nu dețin capacitatea de a forma o relație trainică.

S-ar putea să fii convinsă că omul de alături este potrivit pentru tine.

Mai apoi înțelegi că te-ai înșelat. De ce? Pentru că nu te-au alarmat unele alegeri sau comportamente pe care le avea față de tine. Iubirea și frica de a rămâne singură, sunt un impediment în luarea alegerilor corecte. De aceea, trebuie de privit lucrurile real, iar atunci când nu te vezi alături lângă cel din dreapta ta, gândeșște-te bine și încearcă să nu te agăți de emoții consumate.

Semne că partenerul de lângă tine este suficient de matur, gata să construiască o relație de lungă durată.

Toate semnele descrise mai jos vor caracteriza omul care nu este pregătit de o relație de cuplu serioasă și durabilă. Relația matură este caracterizată de mai multe satisfacții pe care le trăiesc ambii parteneri. Într-o astfel de relație sunt mai puține insatisfacții. Partenerii sunt gata să joace mai multe roluri flexibile în relație. Dar prin ce se caracterizează o relație imatură?

– Partenerul nu este capabil să-și traseze clar hotarele, atât interioare cât și cele exterioare. Limitele interioare presupun că poți intra într-o relație intimă și te poți bucura de ea. Lângă un partener care și cunoaște aceste limite, te vei simți atrasă de personalitatea lui, dar niciodată nu va trebui să renunți la tine, pentru a fi acceptată de el.

– Partenerul nu este responsabil. Aici nu mă refer doar la responsabilitățile ordinare, ci la responsabilitățile vieții.  Un partener responsabil este conștient că și omul de lângă el are nevoie să-și cultive pasiunile și interesele. Nu așteaptă ca omul care-l urmează să-i umple vidul interior.

– Nu respectă reciproc valorile. Valorile nerespectate scad gradul de identificare cu relația.

– Nu crede în tine. Te vei simți rușinată atunci când vei dori să fii deschisă față de el în privința vulnerabiităților și slăbiciunilor proprii.

– Nu se implică pentru a salva cuplu, atunci când apare criza în relație. Sentimentele negative pot fi dominate de cele pozitive. Modul în care abordează neînțelegerile constituie un indicator important ce caracterizează maturitatea partenerului.

Cu drag, Mary!