Semne că ești într-o relație cu un om rău

Într-o relație, lucrurile depind întotdeauna de doi oameni. Doar ei sunt capabili să edifice fie un echilibru armonios, fie un haos distructiv între ei. Dar pentru că acești oameni au personalități, viziuni și percepții diferite ale lucrurilor, ritmul relației lor este, întotdeauna, neomogen.

Uneori, ei trăiesc perioade de ascensiune spirituală, în care își valorifică extrem de mult conexiunea și își proiectează fericirea pe viitor. Alteori, însă, ordinea lor psiho-emoțională diferită poate produce conflicte, care le îndeamnă să facă față anumitor provocări.

Dar e okey să fie așa… Atâta vreme cât legătura dintre ei este una dorită, puternică și sănătoasă, ei se pot conforma cu perioadele de furtună dintre ei. Acest fapt nu le va afecta atitudinea generală unul față de celălalt. Dar mai sunt și altfel de cupluri, în care perioadele de furtună suprimă vremurile frumoase și le sufocă până când nu le exclud total…

Dacă lucrurile stau așa între voi, trebuie să te întrebi: oare nu sunt într-o relație cu un om rău?

Dacă nu știi răspunsul, te ajutăm noi să-l afli! Iată 3 indicii, care-ți spun că ești mult prea îndrăgostită, ca să vezi partea întunecată a personalității partenerului tău:

El ia toate deciziile pentru tine

Într-o relație sănătoasă, oamenii nu trebuie să devină un tot întreg, chiar dacă așa suntem obișnuiți să credem. Ei trebuie să rămână personalități diferite, conștiente de aptitudinile, necesitățile, scopurile și propriile decizii. Ele nu trebuie să se comaseze cu cele ale partenerului, sau mai rău de atât – să fie suprimate de ale lui.

Este atât de trist atunci când nu mai ai valoare într-o relație. Toate deciziile tale nu mai sunt ale tale, pentru că trebuie aprobate de către omul tău drag. Această practică toxică continuă până când îți dai seama că partenerul tău nu mai reprezintă un simplu sprijin pentru tine, ci un fundament total al existenței tale, fără de care nu poți păși, cu siguranță și încredere, prin viață.

Rudele și prietenii tăi nu-l plac

Din nou – viața ta îți aparține! Nimeni nu are dreptul să-ți dicteze în ce fel și cu cine să ți-o trăiești. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fii radicală în acest sens, evitând îndrumările și sugestiile utile ale altor oameni, spuse cu intenții bune și menite să te ajute.

Acest lucru este îndeosebi de relevant, când vine vorba de oamenii tăi dragi. De regulă, ei sunt montați spre ocrotirea ta și tind să-ți ofere ajutorul lor, chiar și atunci când ți se pare că faci față singură. Ei bine, poate și ești capabilă să treci peste toate de una singură, doar că acest lucru se întâmplă în momentul în care știi, cu siguranță, care este realitatea.

Atunci când ești îndrăgostită, se mai întâmplă și să mai porți ochelari roz. De aceea, atunci când oamenii tăi dragi îți oferă o explicație argumentată, despre cum partenerul tău are o influență nesănătoasă asupra ta, ar fi cazul cel puțin să-i asculți cu atenție, căci niciodată nu știi cât de orbită ai putea fi de propriile sentimente.

El te face responsabilă de fericirea lui

Reține: nimeni nu este dator nimănui cu nimic! 

Nu v-ați cuplat pentru a face munca spirituală unul altuia. V-ați cuplat, pentru a beneficia de iubirea, susținerea și tandrețea care pot fi experimentate doar în cadrul unei relații. Iar dacă partenerul tău te învinuiește pentru starea sa spirituală neplăcută, pentru un scop de-al său, pe care el l-a sacrificat, ca sa fie cu tine, sau pentru nefericirea lui generală, fugi!

Doar el este responsabil, pentru ceea ce simte, pentru scopurile, aspirațiile și relațiile lui interumane. Iar dacă el îndrăznește să pună această povară pe umerii tăi, el nu este altcineva, decât un om slab…

Daniela M.