Semne ale omului ratat – câteva lucruri pe care trebuie să le schimbi chiar ACUM la tine

Dacă cel puțin unul dintre indiciile omului ratat îți definesc personalitatea, e timpul să-ți regândești viața!

De ce unor oameni viața le zâmbește, iar pe alții îi împiedică să-și găsească fericirea? Oare asta e vina eredității, condițiilor sociale sau poate a caracterului? Adevărul e că, cheia spre fericire se ascunde într-o atitudine rațională și echilibrată asupra lucrurilor. Haideți să explicăm ce anume avem în vedere prin asta:

NU VĂD SCOPUL

Omul e construit în așa fel încât să nu-și poată perinda existența, fără a avea un scop conștient spre care ar converge toate acțiunile lui. Și aici nu e vorba de scopuri globale, ci mai degrabă de cele profund utilitare, ancorate de necesitățile tipice ale omului contemporan. Avem drept scop să ne găsim un job bine-plătit, să vizităm India, să ne cumpărăm un fotoaparat, etc.

Deci, există un scop, există și o finalitate satisfăcătoare – autodezvoltarea. Atunci când suntem determinați de un scop, toate rezervele neștiute ale organismului nostru sunt valorificate, intelectul își amplifică capacitățile în progresie aritmetică, iar viziunile noastre asupra lumii se maturizează.

Deci, pune-ți un scop, vizualizează-l și transformă-l, treptat, în ralitate, iar universul te va răsplăti prin succes!

NU E VINA MEA

Rataților le este specific să-i învinuiască pe toți în afară de ei înșiși în tot ce se întâmplă în viața lor. Părinții nu m-au educat corect, nu m-au asigurat material, nu m-au învățat; copii îmi iau prea mult timp, soția nu se comportă cu mine așa cum mi-ar plăcea, subalterii nu mă ascultă, etc. Dar a fost spus de mii de ori: OMUL E RESPONSABIL PENTRU TOATE ACȚIUNILE SALE!

O soluție ar fi să vă regândiți anumite aspecte ale vieții, să întocmiți planuri și strategii. Doar cei care încearcă să-și schimbe viața sunt predispuși succesului, celorlalți le rămâne să-ți plângă de milă în continuare.

EL E MULT MAI BUN, INTELIGENT, FRUMOS, etc. DECÂT MINE

Ratații obișnuiesc să se compare cu oamenii de succes, fără a compara particularitățile diferite ale vieții acestora sau istoria succesului lor. Firește că asta n-ar putea duce la nimic în afară de depresie și percepție nesănătoasă a propriei personalități. Un om determinat spre autodezvoltare tratează oamenii de succes doar ca pe niște puncte de reper, a căror trăsături i-ar putea servi drept exemplu în configurarea propriului EU de calitate. Reține, unica persoană cu care TREBUIE să concurezi ești tu însuți.

NU ȘTIU CUM SĂ MĂ COMPORT CU BANII

Ratatul niciodată nu are suficienți bani pentru nimic. Și credeți-mă, aici nu e vorba de salariul lui, ci de incapacitatea lui de a-și raționaliza bugetul personal sau pe cel familiar. E o condiție obligatorie a armoniei psiho-sociale – gestionarea logică a banilor. Dacă nu faci asta la timpul potrivit, ai putea ajunge prizonierul banilor: nu vei avea niciodată bani și va trebui să depinzi de părinți sau chiar de partener.