fb

Iată care este adevăratul secret al unei relații și căsnicii durabile

La scurt timp după ce mi-am întâlnit actualul soț și am început să ieșim împreună, a fost chemat să participe la un training care urma să dureze o săptămână.

Fiind membru al Flotei militare, trainingul era o parte a muncii sale. Înainte de a pleca, a trecut pe la mine pentru a-și lua rămas bun. Ca de obicei, mi-a spus că îi va fi dor și că ne vom vedea de îndată ce se va întoarce.

Apoi, a pus mâna în buzunar, și-a scos cheile de la mașină și cardul bancar. Mi-a spus că pot să cheltuiesc oricât pe combustibil și pot cumpăra orice-mi doresc. Am rămas șocată. Am încercat să protestez, dar m-a sărutat pe frunte, mi-a spus „la revedere” și a ieșit pe ușă.

Când s-a întors, nici măcar nu s-a dus acasă. Prietenul său l-a lăsat chiar în fața casei mele, pentru că eram nerăbdători să ne vedem. Când l-am întâmpinat la ușă, m-a ridicat în brațe și m-a ținut așa mult timp. Ne-am făcut planuri pentru cină și i-am înapoiat cheile de la mașină și cardul.

Câțiva ani mai târziu, în timp ce vorbeam despre modul în care ne-am întâlnit prima dată, l-am întrebat în ce moment și-a dat seama că este îndrăgostit de mine. Mi-a răspuns că în momentul în care s-a întors din acea călătorie, a văzut mașina și a verificat contul. „Când am văzut că ai avut grijă de mașina mea și ai adăugat bani în contul meu – am știut că ești aleasa inimii mele. Mi-ai întors totul într-o stare mult mai bună decât am lăsat.

Ne-am căsătorit la o lună după acea călătorie.

Cum să faci un mariaj să funcționeze

Odată ce avansați în căsnicie, vă veți confrunta cu o mulțime de provocări și obstacole. Este inevitabil. Există o mulțime de teorii, învățături și sfaturi cu privire la modul în care poate funcționa o căsnicie. Realitatea este că nu există o singură rețetă care aduce fericirea în cuplu. Trebuie să ții cont de câteva principii de bază și să le adaptezi pentru a-ți satisface nevoile tale și ale partenerului.

Cel mai important principiu: plasează-ți soțul pe primul loc

Aceasta înseamnă să mergi împotriva oricărui instinct egoist pe care îl ai ca ființă umană. Ego-centrismul vine în mod natural. Cu toții tindem să ne concentrăm pe noi înșine și pe propriile nevoi egoiste. Cu toate astea, însăși esența căsătoriei și a relațiilor se învârte în jurul faptului că nu mai este vorba despre tine ca și individ, ci despre unitatea conjugală. Scopul căsătoriei și relațiilor trebuie să fie de a trece de la egoism la altruism.

Este incredibil de dificil să pui dorințele, nevoile, speranțele și fericirea cuiva înaintea propriilor tale nevoi.

Când doi oameni, într-o relație, au grijă mai mult de celălalt decât de ei înșiși, sunt în drum spre găsirea fericirii adevărate. Adevărata fericire – sentimentul profund de mulțumire, solitudine și pace – vine din acțiunea de a face pe altul fericit.

Cum arată altruismul într-o căsnicie?

Să fie clar. Plasarea partenerului pe primul loc, nu înseamnă să te neglijezi în totalitate și să devii o marionetă oarbă. Uneori, pentru a asigura fericirea soțului tău, va trebui să recurgi la idei nu foarte bune.

Mai ales când vrei să-l convingi că anumite lucruri i-ar putea provoca daune sau bătăi de cap. Asta înseamnă să-l iubești suficient pentru a face întotdeauna ce este mai bine pentru el, chiar dacă ai putea avea parte de certuri.

Una dintre regulile cele mai importante ale noastre, este să ne tratăm întotdeauna mai bine decât ne comportăm cu ceilalți. Aceasta înseamnă că amabilitatea, bunătatea și toleranța pe care o oferim celorlalți, să ne-o oferim și reciproc, doar că la un nivel mult mai înalt. Când ești supărat sau enervat pe partenerul tău, înainte de a-i vorbi, întreabă-te: „Ce i-aș spune mamei, celui mai bun prieten sau șefului în acest caz?”. Dacă nu este normal să spui acele lucruri altcuiva, nu este acceptabil să le spui nici partenerului tău.

Găsește modalități pentru a-l face pe soțul tău să se simtă prețuit și special. Și fă-o de fiecare dată când ai ocazia. Transformă-l în prioritatea ta numărul unu. Căsătoria are nevoie de sacrificii și plasarea sufletului pereche pe primul loc reprezintă cheia fericirii mariajului vostru.

 

Source :

lifehack