Secretul simplu al iubirii, la care visezi foarte mult

Da, dragostea rezolvă totul. Toate părţile noastre rupte, toate dorinţele înţepenite, toată nevoia de a fi special pentru cineva. De îndată ce o găseşti, totul în viaţa ta se poate îmbunătăţi imediat. Şi nu vor conta încercările la care vei fi supus, pentru că vei avea dragoste. Acest sentiment minunat, atotcuprinzător, pentru care această viaţă merită trăită. Pentru care decizi să iubeşti cu toată fiinţa şi să nu-ţi stea nimic în cale. 

Şi, atunci, îl cunoşti! Şi e absolut uimitor.

La început, lumea ta şi lumea lui se rotesc doar una în jurul alteia. El este prioritatea ta şi tu a lui şi nu există nici o altă problemă care ar putea schimba acest lucru. Îţi laşi serviciul, laşi pe planul doi relaţiile tale cu prietenii, rutina vieții devine mai degrabă o piedică, decât o necesitate. În sfârşit ai găsit iubirea. Ai găsit iubirea pe care o visai, o căutai şi care acum dă sens vieţii tale. 

Dar dacă ar fi posibil să te deplasezi peste şapte ani de la această relaţie, vei vedea cum s-au schimbat lucrurile. Relaţia voastră şi-a pierdut lumina iniţială şi s-a dovedit că munca este crucială, iar relaţiile cu prietenii, indiferent de relaţia în care eşti, sunt foarte importante. 

Când fierbinţeala din primele luni de întâlnire trece, te simţi confortabil.

Deveniţi ambii voi înşivă şi îţi dai seama că nu îţi mai plac obiceiurile lui, şi nici lui ale tale. V-aţi iubit atâta timp cât v-aţi simţit îndrăgostiţi unul de altul. Şi iată care e rezultatul… Aţi constatat că, de fapt, nici unul din voi nu simte la fel de multă iubire de la celălalt, atât cât are nevoie. 

Te simţi iubită datorită gesturilor şi cadourilor romantice, dar nu acesta e punctul forte al partenerului tău. Relaţia nu mai este una satisfăcătoare. Ambii evitaţi să vorbiţi deschis, nu mai comunicați. Acest lucru a dus la o acumulare de resentimente şi la o ignorare tăcută reciprocă. Fiecare din voi crede că are motive să se simtă jignit, pentru că şi-a arătat cu adevărat sentimentele faţă de celălalt cât a putut mai bine. Eşti absolut surprinsă şi te doare că nu înţelegi de ce el pur şi simplu nu îţi poate da dragostea de care ai nevoie… Te simţi dezamăgită că primeşti o asemenea atitudine din partea lui. 

Iubirea nu este o emoţie fixă.

Nu spera că, după ce îl întâlneşti pe el, totul în viaţa ta va fi perfect. Dacă vrei să fii iubită aşa cum ai visat, începe cu tine. Nu obliga pe nimeni să fie aşa cum ţi-ai dorit. Nu vei reuşi, şi toate eforturile tale nu vor duce decât la formarea unei prăpăstii între tine şi partenerul tău. Singura persoană pe care o poţi schimba eşti tu însăţi. Încetează să fii obsedată de ceea ce partenerul tău nu face pentru tine şi iubeşte-l pentru cine este. Pentru că anume de această persoană te-ai îndrăgostit şi anume pe ea vrei să o iubeşti toată viaţa. 

Arată-i iubirea şi afecţiunea ta sinceră, aşa cum el își doreşte.

Nu te plânge de momentele în care te simţi abandonată, dar concentrează-te asupra tuturor lucrurilor bine făcute cu dragoste anume pentru tine. Arată-i iubirea ta, curată şi sinceră. Acest lucru va cere efort şi capacitatea de a-ţi controla propriile emoţii. Acest lucru îţi va cere să uiţi pentru o perioadă de propriile nevoi şi dorinţe şi să îi dai prioritate partenerului tău. Nu uita că iubirea este reciprocă. Cu cât mai multă dragoste oferi, cu atât mai mult e acest sentiment pe care îl simţi în interiorul tău. Vei găsi ceea ce cauţi dacă vei începe să demonstrezi adevărată iubire pentru partenerul tău. Pune-l pe primul loc şi vei găsi fericirea. Dragostea face viaţa atât de frumoasă! Problemele nu vor dispărea dor pentru că ceva minunat a intrat în viaţa ta, dar vor fi mult mai uşor de rezolvat. 

Secretul iubirii de lungă durată nu constă în aceea ca să începi o relaţie, dar să înveţi să dăruieşti. E greu să speri că cineva te va iubi la fel de dimineață până seara, în timp ce tu eşti concentrată pe propria viaţă. Nu aştepta ca dorinţele tale să devină realitate. E uimitor să primeşti cea mai mare bucurie şi să găseşti satisfacţie de la viaţă. Dacă vei începe să arăţi iubire faţă de tine însăţi, fără îndoială toate vor deveni mult mai uşor de rezolvat. 

Sursa :