Secretul fericirii – iată ce fel de persoane trebuie să alegi, pentru a fi cu adevărat un om împlinit

Mai înainte consideram că toate persoanele noi pe care le întâlnești pot fi oricine: infractori, escroci sau chiar ipocriți. Credeam că dacă acest lucru se întâmplă, ele sunt produsul unei educații incorecte. Încă mai consideram că întâlnind o astfel de persoană ne ciocnim cu o provocare a destinului.

Cu siguranță acestea nu sunt tipurile de persoane pe care aș fi dorit să le văd alături de mine. Eu vreau să fac cunoștință cu alte persoane – cu persoanele pentru care au însemnătate sinceritatea, respectul și onoarea.

Probabil mulți oameni sunt prea ocupați cu activitățile de rutină ca să mai mediteze la aceste lucruri. Unora le este mai comod să creadă că oamenii din ambianța lor nu dețin calități atât de rele. Dar acest lucru este doar o părere eronată.

Este posibil ca și tu sau partenerul tău să fiți niște persoane pline de negativism.

Dar trebuie să știi că relația între două persoane vicioase poate să fie una de durată și pline de afecțiune. Diferența este că ei împart niște valori cu care ceilalți nu sunt de acord.

Ceea ce mă deranjează cel mai mult sunt persoanele care nu pot să țină o promisiune; care își asigură partenerul că se vor schimba, dar nu o fac.

Dar este important să te ghidezi după un cod moral, altfel comportamentul tău nu va putea fi supus unui control.

Psihologii au multe explicații pentru viciile umane. Ei explică o atitudine amorală prin traumele din copilărie, prin lipsa atenției și afecțiunii la o vârstă fragedă sau din cauza relației dificile cu părinții.

Dar apare o întrebare: Dacă persoana deja s-a maturizat, de ce ea nu poate să se schimbe? De ce nu poate să se educe? 

Oamenii întotdeauna găsesc scuze pentru atitudinea negativă față de alte persoane. Dar dacă persoana este rațională, ea poate să analizeze consecințele comportamentului său și să îl recunoască ca fiind incorect. Dar ea preferă să nege acest fapt și să se justifice în continuare.

Psihologia spune că inconștientul ia controlul asupra Ego-ului atunci când nu este consolidat Superego-ul.

Nici inteligența și nici studiile superioare nu pot garanta că persoana va avea niște valori morale. Ele se formează împreună cu puritatea interioară și sentimentul de demnitate. În armonie, aceste calități favorizează dezvoltarea personalității. Anume aceste calități fac din om nu doar o ființă vie, ci o persoană, o individualitate.

Pentru om sunt extrem de importante voința, onoarea, respectul față de sine și față de alții și puterea de caracter.

Aceste persoane nu trebuie să se înconjoare de oamenii care nu prețuiesc aceste valori. Ei nu se vor înțelege niciodată.

Tu alături de ce persoane alegi să fii?

Sursa :