fb

10 secrete ale dragostei adevărate, care te vor ajuta să găsești omul tău

Iubirea nu vine singură, este creată de noi. Oamenii greșesc dacă își imaginează că vor merge pe stradă și o vor găsi.

Această emoție nu o putem compara cu dragostea, e o atracție fizică. Sigur că, atracția fizică reciprocă poate dezvolta sentimente de iubire, dar adevărată dragoste nu se rezumă doar aici. Pentru a iubi cu adevărat, trebuie să înțelegi omul de lângă tine, trebuie să-ți pese cu adevărat de el.

Adam Jackson, autorul bestseller-ului „ Zece secrete ale dragostei”, vine în ajutor cu câteva sfaturi despre modul în care poți găsi un partener de viață sau poți păstra o relație de iubire.

1. Puterea gândului. Iubirea se construiește cu ajutorul minții. Ne transformăm în ceea ce credem. Dacă ai gânduri răutăcioase – vei simți mânie și ură, iar gândurile frumoase și curate îți vor aduce fericirea.

2. Puterea respectului. Dorești să iubești pe cineva? Învață să te respecți pe tine însăți și pe cel de alături. Pentru a găsi stima față de sine întreabă-te: „Ce respect la propria persoană?”. Pentru a respecta pe ceilalți, puneți întrebarea: „Ce calități respect la acei oameni?”. Învață să te accepți și să te apreciezi, indiferent de ce spun alții.

3. Puterea concentrației. Dacă dorești să primești iubire, trebuie să o dăruiești. Cu cât mai multă iubire vei oferi, cu atât mai multă vei primi. A iubi înseamnă a dărui o parte din tine, fără așteptări și rezerve. Fii bun fără a avea motive.

4. Puterea prieteniei. Pentru a trăi dragostea adevărată, mai întâi de toate trebuie să găsești un prieten adevărat. Iubirea nu înseamnă a vă privi unul pe altul, ci a privi ambii în aceeași direcție. Prietenia – este pământul în care semințele iubirii cresc.

5. Forța atingerii. Atingerea este una dintre cele mai puternice expresii ale iubirii, datorită ei se distrug bariere și se întrețin relațiile. Atingerile îmbunătățesc starea emoțională și îi ajută pe oameni să fie mai deschiși față de dragoste.

6. Puterea principiului de a oferi libertate. Dacă îl iubești pe cel de alături nu-i restrânge libertatea. Chiar și într-o relație în care persistă iubirea adevărată, partenerul are nevoie de propriul spațiu și timp. Dorești să iubești – învață să ierți și să te eliberezi de rănile trecutului.

7. Puterea comunicării. Când vei învăța să comunici onest și sincer viața ta va avea un alt sens. A iubi pe cineva înseamnă a comunica. Lasă oamenii să știe că-i iubești și ai grijă de ei. Niciodată nu avea frică să spui acele două cuvinte magice: „Te  iubesc”.

8. Puterea devotamentului. O iubire adevărată are nevoie de fidelitate, acest devotament este reflectat de fapte și gânduri. Fidelitatea – un adevărat test al iubirii.

Advertisement

9. Puterea pasiunii. Pasiunea naște iubire și nu-i permite să se stingă. O pasiune durabilă nu este întreținută doar de atracția fizică, dar și de entuziasm, angajament, interes reciproc.

10. Puterea încrederii. Încrederea reciprocă este vitală într-o relație. Lipsa ei aduce anxietate, suspiciuni și frici. Nu poți iubi pe cineva cu adevărat dacă nu ai încredere în el.