fb

Secrete ale psihicului uman cunoscute de foarte puțini oameni, dar utile pentru fiecare

De foarte multe ori nu ne putem înțelege pe noi înșine. Alteori facem ceea ce nu putem explica sau motiva într-un oarecare fel. Psihicul uman are o mulțime secrete pe care nu le conștientizăm, dar foarte multe alegeri și fapte se datorează anume lor.

  1. Manifestă răbdare față de propria persoană. Nu te învinovăți pentru toate greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Nu te acuza pentru toate eșecurile din viața ta. Acceptă-ți neajunsurile și defectele, chiar dacă îți este greu să faci acest lucru. Nu fi împotriva ta, eleberează-ți mintea de toate gândurile care te influențează negativ. Trebuie să știi că creierul tău este proiectat nu numai ca să-ți protejeze sănătatea, dar are grijă și de starea ta de spirit. În timp ce te învinovățești pentru slăbiciunile pe care le ai, pentru momentele în care te lași purtată de mrejele lenei sau arunci la adresa ta cele mai dure afirmații, creierul tău încearcă să-ți ridice moralul. Desigur că tu eviți toate acele impulsuri pozitive. Iartă-te pentru toate greșelile, bucură-te atunci când ai succes și încearcă să nu te lași blocat în acel cerc a vinovăției și a intoleranței.
  2. Capcana lucrurilor gratuite. Saloanele de înfrumusețare, buticurile pline de haine, restaurantele și alte locuri unde poți cheltui banii te duc spre cea mai periculoasă capcană: serviciile gratuite sau micile cadouri. De exemplu: ceașca de ceai cu te-au servit în timp ce-ți aștepți rândul la coafor, dulciurile aflate în bolul transparent de la casa supermarket-ului în care faci cumpărături, complimentele de la bucătarul care îți pregătește comanda, toate această atenție față de tine este loialitatea personalului pcare o pune în practică doar pentru a-și promova localul sau brandul. Nu lua niciodată nimic din ceea ce ți se oferă gratis, dacă nu dorești să cheltui mult mai mult. Oamenii de ștință explică această manifestare prin faptul că omul e un animal social care are nevoie de cooperare cu alți oameni. Mecanismul acestei interacțiuni este implantat în creier de milioane de ani, iar una din componentele sale este dorința de a răspunde înapoi cu aceeași loialitate. Chiar dacă tu nu conștientizezi acest lucru, creierul privește cadoul ca o invitație de a coopera. Te simți obligat să oferi și tu ceva în schimb. Oamenii de afaceri cunosc foarte bine acest lucru și dacă nu dorești să fii manipulat, nu uita: niciodată nu lua ceea ce ți se dă gratis – nimic în această lume nu e gratis.
  3. Citește. Îți place să citești, dar mereu ești ocupat. Începi să citești o carte, însă nu o duci până la bun sfârșit. Atunci încearcă să-ți programezi un număr de pagini pe care vrei să le citești în fiecare zi. De exemplu: 10 pagini. Oamenii de știință susțin faptul că între oameni și o carte e frica ascunsă de volumul cărții. Poți să nu realizezi acest fapt, dar creierul nu poate accepta proiecte pe termen lung, fiindcă pentru ele oferi multă energie. De aceea vei anula pentru altă zi lectura. Dar 10 pagini nu-ți va speria creierul și nici nu-l va obosi. De obicei o carte are între 200 – 300 de pagini, asta ar însemna că ai putea să citești o carte timp de o lună, 12 cărți pe an. Nu este prea mult, dar aceste cărți valorează mult. Trebuie să te convingi să ții o carte în mână și să o citești, din acel moment vei deveni depedent de ea și vei citi mult mai mult, nu doar 10 pagini.
  4. Antrenează-ți mintea. Vizualizează-ți aptitudinele, ceea ce dorești să obții și obiectivele pe care dorești să le atingi. În timpul zilei și înainte de somn gândește-te la ceea ce dorești, nu doar la lucrurile pe care vrei să le ai. Gândește-te la abilitățile pe care dorești să le obții. Capacitatea creierului de a învăța este mare, încât o simplă dorință de a acționa îl face se activeze. Vizualizarea poate consolida motivația și drumul spre succes. Această tehnică funcționează atunci când vizualizezi propriile acțiuni, nu rezultatele altora. De exemplu: dorința de a avea o mașină nouă te face să te simți bine, dar să pui în aplicare niște acțiuni care să te ajute să ți-o cumperi e mai important – asta te va ajuta să-ți faci regulă în gânduri și să-ți setezi câteva obiective importante.
  5. Nu vorbi după și în timpul ce faci sport. Exercițiile fizice și situațiile extreme te fac mai vorbăreț decât de obicei. În timp ce faci sport ești mai vorbăreț și ai putea secrete, mai ales dacă lângă tine e cineva cunoscut. Dacă îți este frică să nu spui prea multe, depune efortul să nu vorbești prea mult după ce ai fost la sala de sport.
Source :

facenews.ua