fb

Bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult și sunt mai fericiți!

Întotdeauna este interesant să ne gândim cum își imaginează bărbații soția lor ideală. Oare inteligența este superioară celor mai dorite calități?

Ei bine, se pare că ar trebui să fie. Nu este un secret că un intelect puternic este o calitate extrem de apreciată. Noi cercetări demonstrează că, atunci când această calitate este prezentă la o femeie, poate ajuta la creșterea speranței de viață a partenerului și la prevenirea demenței.

Într-un studiu a fost examinată starea de sănătate a unor gemeni și s-a constatat că persoanele din jurul nostru pot avea un impact major asupra abilităților intelectuale.

Cercetătorii au stabilit că bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult, sunt mai fericiți și mai rar suferă de boli precum Alzheimer sau demență.

Este bine cunoscut faptul că jocurile de stimulare intelectuală previn aceste boli, pentru că stimulează creierul. Deci, e logic să presupunem că un partener care stimulează în mod constant intelectul poate avea un efect pozitiv asupra abilităților cognitive.

Lawrence Whalley, profesor de sănătate mintală, a declarat: „Lucrul pe care un băiat trebuie să-l facă dacă vrea să trăiască mai mult este să se căsătorească cu o femeie inteligentă. Nu există un antidot mai bun împotriva demenței decât inteligența”.

Fetele care sunt mândre de inteligența lor tind să fie mai responsabile și mai independente. Băieții care împărtășesc aceleași caracteristici pot stabili, de-asemenea, relații sănătoase cu femeile și pot crea o atmosferă plăcută pentru soțiile și copiii lor.

Din păcate, încă persistă ideea că frumusețea unei femei trebuie apreciată mai mult decât intelectul ei. Dar această cercetare demonstrează că bărbații cărora le pasă de inteligența partenerei vor fi mai bine îngrijiți fizic și psihic. Iar acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra societății în ansamblu.

Source :

brightside