Se întâmplă ca o zi să fie mai scumpă decât un an. Se întâmplă ca un an să nu facă nici cât o zi

Nu timpul ne face să fim fericiți sau triști, dar ceea ce am trăit în tot acest timp. Toate emoțiile, toate regretele sau stările de bine, toți oamenii pe care i-am întâlnit și lângă care am fost noi înșine sau măști. Și atunci, la finalul unei perioade de timp, suntem capabili să ne raportăm emoțiile și amintirile la câteva secunde și să lăsăm deoparte ani întregi. Sună groaznic? Nu, sună a viață.

Se întâmplă să fii, ani buni, într-o relație, și anii să se ducă fără a păstra ceva din trecerea lor. Vei fi alături de acel om, vei împărtăși cu el fericirea sau nebunia ta, dar nu și sufletul. E greșit, dar nu întotdeauna poți să decizi când să pleci și când să rămâi. Se întâmplă să trăiești clipe alături de cineva și clipele să devină veșnicie în inima ta. Și nu pentru că așa vrei, dar pentru că așa simți.

De aceea, când începem o nouă relație, trebuie să avem grijă de două ori mai mult. Trebuie să fim cel puțin siguri că nu vom regreta și că timpul petrecut alături de acel om va fi prețuit. Altfel nu-și au rostul orele, lunile, anii petrecuți împreună. Trăind lângă omul nepotrivit, ajungem să-l urâm și să urâm fiecare clipă. Pentru că gândul va zbura în altă parte. Și e greșit. E o prostie. Înainte de a fi cu cineva, fii sigură că nu te leagă nimic de trecut și că ești gata să prețuiești fiecare secundă din prezent.

Foto: lovethispic.com