Scuze pe care le meriți de la un om drag, dar nu le-ai auzit niciodată

În toată viața ta ai auzit o mulțime de scuze, sub toate formele lor. Dar ce s-a întâmplat după? Viața ta a devenit mai bună sau mai rea? Cel mai probabil, o astfel de experiență ar avea doar un impact negativ asupra ta.

De ce? Pentru că într-o lume ideală ar fi cel mai bine dacă fiecare dintre noi ar putea să-și recunoască greșelile și să învețe din regrete. Doar că noi nu trăim într-o poveste. Trebuie să fii pregătită pentru realitatea care este în jurul tău.

Scuzele care pe care le-ai meritat, dar pe care nu le-ai primit te vor face mai puternică. Experiența pozitivă sau negativă depinde de circumstanțe. Dacă o scuză îți poate dezvălui adevărul și te poate ajuta să înțelegi mai bine natura umană, atunci aceasta este o experiență valoroasă. Iată câteva exemple de scuze pe care este posibil să nu le fi auzit în adresa ta:

1. „Îmi pare rău, eu doar m-am prefăcut a fi prietenul tău”

Știam că ai încredere în mine și ți-am spus că suntem cei mai buni prieteni. Dar mai târziu am recunoscut că nu este așa. Și acum îmi pare rău. Abia acum am înțeles că înșelăciunea te poate face să te simți singur și lipsit de valoare.

2. „Îmi pare rău că nu ți-am spus niciodată câte de mult te-am iubit”

Știu că sunt părintele tău și ar trebui să fiu lângă tine. Știu că treaba mea a fost să te educ corect și să-ți arăt ce să faci în această viață. Îmi pare rău că am lipsit din viața ta. Îmi pare rău că nu am participat la spectacolele tale și nu am arătat interes față de hobby-urile tale. Poate din cauză că eram prea ocupat să mă distrez, în loc să-ți acord atenție. Oricare ar fi motivul, îmi pare rău.

3. „Îmi pare rău că nu am încercat niciodată să fiu aproape de tine”

Suntem prieteni de atât de mult timp. Am mers la aceeași școală și chiar la aceeași universitate. Poate că ne-am întâlnit doar o dată. Îmi pare rău că nu am încercat să depun eforturi mai mari ca să păstrez legătura cu tine. Ești un om deosebit.

4. „Îmi pare rău că am fugit și ți-am frânt inima”

Nu eram pregătit pentru asta. Ai fost cea mai uimitoare persoană pe care am cunoscut-o vreodată în viața mea, dar cumva m-ai speriat. Nu eram suficient de matur, eram un laș. Nu am înțeles ce înseamnă a iubi, nu știam să iubesc corect și ce anume trebuie să fac ca să fiu fericit. De aceea am fugit. Îmi pare rău.

5. „Îmi pare rău că am provocat despărțirea noastră”

Nu am depus eforturi suficiente. Deși tu ai făcut tot posibilul de a păstra relația noastră, eu totuși am luat decizia de a pleca. Aș fi putut face mai multe: să mă gândesc la tine, să te las să fii mai implicată în viața mea, să-ți ofer mai mult spațiu. Dar nu am făcut-o. Te rog să mă ierți.

6. „Îmi pare rău că am uitat de tine”

Știu că am fost prieteni, apoi iubiți în toți acești ani. Știu cât am însemnat unul pentru celălalt. Am trăit într-o lume perfectă, dar a trebuit să merg mai departe. Nu am vrut să uit de tine, dar timpul și distanța m-au făcut să-mi fie mai ușor să trăiesc fără tine. Am fost un egoist? Poate… Dar nu am știut să fiu altfel.

7. „Îmi pare rău că nu mi-am respectat promisiunile”

Ai fost doar un scop pentru mine, nimic mai mult. Ți-am promis atât de multe, dar niciodată nu am îndeplinit nici o promisiune. Îmi pare foarte rău.

8. „Îmi pare rău că nu te-am respectat”

Știam că ești la fel ca mine, dar mi-am permis să cred că sunt mult mai bun ca tine. Mi s-a părut că merit mai mult și pot face orice vreau.

9. „Îmi pare rău că nu am crezut în visele tale”

Știu că ți-am fost prieten și îmi pare rău că nu am crezut în tine și în visele tale. Ba chiar am râs de tine pe la spate, împreună cu ceilalți. Chiar dacă te implicai foarte mult în toate, am arătat că nu-mi pasă. Atunci când nu îți reușea ceva, nu te-am susținut deloc. Acum ești bine și ai reușit multe. Îmi pare rău că nu eu am fost persoana ta care să te susțină.

10. ”Îmi pare rău că am încetat să te iubesc”

Cândva am spus că te voi iubi pentru totdeauna. Dar cine-ar fi crezut că eternitatea va dura doar câteva luni? Te-am iubit la fel cum m-ai iubit și tu și nu am vrut să-ți frâng inima. Dar ceva s-a schimbat. Eu m-am schimbat. Dragostea dintre noi s-a pierdut. Acest lucru nu schimbă faptul că îmi pare foarte rău de durerea provocată.

Sursa :