fb

Scrisoarea #1. Scumpa mea fetiță, n-o să țin neapărat să ai zece pe linie, nici să fii șefă de promoție

Scumpa mea fetiță,

în fiecare zi când mă trezesc și-ți văd zâmbetul dulce mă întreb extaziată cum de m-ai ales să fiu eu mama ta. Și-mi dau seama că Dumnezeu ne dă uneori șansa să înfăptuim minuni, să ne depăsim pe noi înșine, să sfidăm moartea printr-o viață nouă. Poate că noi, oamenii, nu vom putea niciodată împiedica moartea unui om, dar întotdeauna vom putea semnăna viață.

Noi, mamele, avem o misiune specială. Încă din momentul în care afli că în tine crește o semință, ești gata să fii paznic 24/24 și abia aștepți să tragi cu privirea și să-ți confirmi că ești o gazdă bună, că porți în tine un boț de soare sănătos și, neapărat, cel mai bun și cel mai frumos din întreg Universul. De asta nouă, mamelor, ne plac ecografiile. De asta copiii noștri sunt perfecți – sunt cei mai iubiți.

Fetița mea, ești atât de mică și frumoasă și inocentă și puternică și dulce și minunata și… Tot ceea ce știu și simt mai frumos în această lume găsesc în tine. Și uneori mi-i frică. Mi-i frică că imperfecțiunile mamelor și taților și bunicilor și vecinilor, imperfecțiunile oamenilor in general, ar putea fi de vină pentru profanarea unei asemenea minuni în timp. De aceea, pot doar să-ți promit, scumpa mea fetiță că mă angajez pe viață să susțin lumina și dragostea curată pe care o porți în ochii tăi pentru tot ceea ce te înconjoară. Și indiferent de greșelile pe care le vei face, voi fi acolo să-ți amintesc prin dragostea pe care ți-o port de minunea pe care o porți în tine din momentul în care ai apărut în viața mea.

Nu-mi doresc neapărat să fii bogată sau celebră. N-o să țin neapărat să ai zece pe linie, nici să fii șefă de promoție. Sper doar ca în căminul nostru vei învăța să fii un om bun. Iar oamenii buni sfințesc tot ce au în jur. Și stiu că nu degeaba în fiecare zi când mă trezesc și-ți văd zâmbetul dulce mă întreb extaziată cum de m-ai ales să fiu eu mama ta. Ești o binecuvântare.

Mama

Foto: upsocl.com