fb

Scrisoarea unei bunici către nepoata sa nou născută

Nu există ceva mai înțelept pe lume. Se pare că nu am citit nimic mai emoționant  și mai chibzuit.

Draga mea,

Aș fi putut scrie această scrisoare mamei tale acum un sfert de secol în urmă. Dar, când aveam 25 de ani mă gândeam doar la problemele existente: cu ce să hrănesc familia, să-mi duc fiica la grădiniță și să nu lipsesc de la ore.

Bunicul tău lucra în schimbul de noapte și nu mă putea ajuta când mama ta plângea toată noaptea din cauza durerilor frecvente.

Acum am 50 de ani și am câștigat un pic de experiență pe care vreau să o împărtășesc cu tine. Nu pretind că știu totul despre viață, dar, în cele din urmă, sunt bunica ta și vreau să fii fericită. Sfaturile mele nu-ți vor încurca!

1. Nu-ți fie teamă să cazi

Plimbă-te cu bicicleta, patinează, mergi cu rolele și nu avea frică să cazi. Va fi dureros, dar astfel vei învăța să fii rapidă și să te ridici atunci când vrei să plângi.

2. Nu-ți fie teamă să spui ce crezi

Nu trebuie sa păstrezi tăcerea, dacă nu îți place sau nu ești de-acord cu ceva. Nu-ți ascunde părerile de dragul prieteniei sau dragostei. Dacă nu ești ascultată sau ți se cere să fii loială, atunci dă-o dracului de prietenie și de iubire.

3. Nu-ți fie teamă să-ți ceri scuze

Doar fetele foarte puternice știu să-și ceară scuze și să-și recunoască greșelile, și eu mi-aș dori ca tu să fii una din ele. Este greu de spus: „Îmi pare rău, nu am avut dreptate. Cum pot îmbunătăți situația?”. Acest lucru trebuie învățat și atunci nimeni nu va putea câștiga în fața ta.

4. Nu-ți fie frică să obții o notă proastă

Doi – nu e atât de rău. Asta-ți va arăta punctele slabe. Vei afla asupra cărui lucru trebuie să lucrezi. O notă scăzută nu demonstrează că ești proastă. Reprezintă doar o motivație pentru a acționa.

5. Nu-ți fie teamă să nu fii populară

În timp ce toate fetele populare vor merge pe la petreceri, vor petrece timpul în cafenele și vor sta nopți întregi pe internet, afișându-și pozele, tu vei învăța să împuști perfect, să călărești, să cânți și așa mai departe. La 18 ani, cele populare încă vor sta în fața calculatorului, iar tu vei cuceri lumea și, probabil, vei pleca într-o călătorie în jurul lumii.

6. Nu-ți fie teamă să fii ciudată

Nici bunicii tale nu îi este!

7. Nu-ți fie teamă să te îndrăgostești

Dragostea va veni oricum la tine. Bucură-te că, în sfârșit, ai crescut.

8. Nu avea frică de primul sărut

Crede-mă, este absolut fantastic! Nu-ți fie teamă, toate femeile sărută perfect – o avem în sânge.

9. Nu-ți fie teamă să te căsătorești sau, dimpotrivă, să nu o faci

Când vei crește, nimănui nu-i va păsa dacă ai sau nu pe deget un inel de logodnă. Dar dacă simți că mariajul și viața de familie este pentru tine, încearcă să întâlnești omul tău și atunci totul îți va ieși. Chiar și ciorapii aruncați toată casa nu te vor irita. În schimb vei avea cui să-i faci masaj sau cu cine să plimbi câinele.

10. Nu-ți fie frică să naști

Nu voi minți, doare. Dar e cel mai minunat lucru care se poate întâmpla în viața unei femei.

11. Nu-ți fie frică de divorț

În viață se pot întâmpla de toate. Important – nu dispera și nu te închide în sine. Divorțul nu este sfârșitul vieții, ci este un nou început care poate fi mult mai interesant.

12. Nu-ți fie frică de singurătate

Uneori este util să fii singură. Chiar te poți bucura de singurătate. Dar știu că nu va dura mult timp – cunosc familia noastră.

13. Nu-ți fie frică să plângi

Lacrimile sunt alegerea celui puternic. Sunt tare și fac ce vreau. Vreau – plâng, vreau – râd, vreau – las hainele aruncate toată casă.

14. Nu-ți fie frică să încerci ceva nou

Nu te gândi la vârstă și nici la ceea ce vor spun oamenii. Ia de la viață tot ce este mai bun, indiferent cât de nebună este dorința ta.

15. Nu-ți fie frică să îmbătrânești

Cu vârsta începi să apreciezi mai mult viața și să îi iubești mai mult pe cei apropiați. Iar mai apoi, probabil, vei scrie și tu o scrisoare nepoților tăi.

16. Nu avea frică să îi pierzi pe cei dragi

M-am gândit mult timp dacă trebuie sau nu să scriu acest sfat. Cu toate astea, pierderile sunt inevitabile. Oamenii dragi pleacă, dar dragostea nu dispare…

Te iubesc,

Bunica ta. ”

Sursa: fit4brain.com