Scrisoare de la cea de acum către cea de atunci: „am devenit o femeie puternică”

„Ți-aș spune atât de multe, ți-aș povesti și ți-aș aduna amintiri, dar sincer, nu am timp. Sunt o femeie ocupată. Sunt o femeie care își folosește timpul pe potriva propriilor dorințe și visuri. Iubesc, ascult, adun gânduri bune, călătoresc, construiesc și mă bucur în fiecare zi de această minunată viață. M-am schimbat și știu că mă vei privi mirată și vei spune că nu sunt cea din trecut. Ai dreptate. Nu mai sunt tu, femeia fricoasă, supărată, femeia care plângea ascuns în pernă nefericită. Și știi ceva? Nimeni nu m-a ajutat să ajung așa, nici chiar bărbatul de lângă. L-am întâlnit când deja mă regăsisem și sunt fericită pentru asta. Așa îl pot iubi cu adevărat și el mă poate vedea așa cum sunt eu.

Am devenit o femeie puternică. Nu, nu bat cu pumnul în masă și-mi cer de fiecare dată drepturile. Nici nu încerc să demonstrez ceva acestei lumi. Pur și simplu nu mai sunt vulnerabilă. Nu mă mai las atât de ușor influențată de primul afemeiat întâlnit. Nu mai cred în iubiri pe împrumut. Vreau totul sau nimic. Ofer totul sau nimic. Caut în orice lucru reciprocitate și nu mi-e frică să greșesc. E total diferit de ceea ce ai fost tu, nu-i așa? Dar te asigur, asta ai devenit. 

Trebuie doar să lași timpul să curgă în favoarea ta. Trebuie să nu cedezi. Trebuie să nu tinzi spre ceva care nu e al tău. Și acest „trebuie” să nu fie o obligație, dar o stare. La tine e trist. Viitorul e în culori gri. Omul de alături e indiferent. Viața e nepotrivită. Lumea toată te blamează. Dar va veni și ziua când soarele va apărea și pe strada ta. Fii gata atunci să profiți din plin de asta și să faci toate lucrurile cu grijă. Fii tu. Mereu să fii tu. Cu drag, cea din prezent către cea din trecut.”