fb

Schimbă-ți mintea sau te va schimba ea pe tine!

Informația din ziua de astăzi pe care o auzim la radio, pe care o vedem la televizor și pe care o citim în ziare ne afectează extrem de mult viața într-un mod rău.

De ce? Pentru că 95% din informațiile date sunt negative. Știri despre toate nenorocirile care se întâmplă în orașul, țara și lumea noastră. Știri despre cine a mai murit, cine a mai furat sau cine a mai spart o bancă.

Până acum ceva timp obișnuiam să fiu și eu așa, îmi plăcea să fiu mereu conectat la informație. Îmi plăcea să mă uit la știrile de la televizor, să le ascult la radio, să le citesc din ziare sau din articolele de pe internet.

Primul lucru dimineața pe care îl făceam după ce mă trezeam era să fac revista presei. Deschideam calculatorul, intram pe Google și tastam Stirileprotv.ro, trebuia să aflu ce crime s-au mai petrecut sau cine pe cine a mai bombardat, apoi citeam ziarele sportive, Prosportul și Gazeta, după care intram pe site-ul celor de la Libertatea, Click și Cancan pentru a afla ce a mai făcut Bianca lui Bote sau pe unde s-a mai distrat Daniela Crudu.

Îmi lua cam o ora și jumătate să fac asta. În loc să îmi fi început ziua cu ceva care să mă facă să râd, cu ceva care să îmi facă viața mai bună, eu citeam tot felul de știri pline de informații despre crime, spargeri, bârfe și mahala, altfel mă simțeam dezinformat, mi se părea de neconceput să nu știu ce se întâmplă la mine în țara sau în lume.

Pe parcursul zilei continuam să fac la fel. Ascultam la radio Europa Fm pentru că dădeau știri din 30 în 30 de minute până la 17:30. Atunci începea emisiunea lui Măruță. De acolo aflam ultimile bârfe din showbiz, după care mă uitam la știrile de la 7 seara, erau cele mai importante ale zilei, iar pentru mine era un must să știu ce alte infracțiuni și fapte de corupție s-au mai petrecut.

Iar noaptea o încheiam cu emisiunea lui Capatos de unde aflam dacă Serghei Mizil își schimbă mașina veche cu una noua sau dacă Oana Zăvoranu se împacă cu Pepe sau nu. Mă uitam la tot felul de mizerii care îmi plăceau. Îmi plăcea să îi văd pe alții cum se prostesc și se fac de rușine. Îmi încărcam mintea cu informații inutile.

Eram pur și simplu disperat după genul ăsta de informație, o informație care îmi afecta viața într-un mod negativ. Tot timpul eram nervos, fricos și invidios. Eram nervos pentru că nu îmi ieșeau lucrurile așa cum îmi doream.

Fricos pentru că îmi era frică că dacă voi face un anumit lucru greșit voi fi perceput de societate ca un looser și vor râde de mine la fel cum o făceam eu la adresa altora, iar invidios eram din cauză că nu înțelegeam de ce alții aveau tot ceea ce își doreau, iar eu nu.

Însă acum nu mai fac asta, nu mă mai uit la televizor, nici măcar nu mai am televizor, site-urile de știri fie ele politice, sociale, sportive sau de monden sunt toate blocate, nu pot intra pe ele decât cu parola și ascult doar posturile de radio străine care nu au știri în program.

Acum am înțeles ceea ce fostul meu instructor auto îmi povestea. El împreuna cu familia lui nu se uitau la televizor și nici măcar nu aveau așa ceva acasă. Atunci mi se părea ceva anormal să nu te uiți la televizor și l-am judecat, mi se părea că este un ciudat, însă acum l-am înțeles și îi dau dreptate. Mi-aș fi dorit să am și eu un părinte care să mă fi învățat și pe mine la ce să mă uit și la ce să nu mă uit.

Acum dimineața în loc să fac revista presei mă motivez, citesc din carnețelul motivațional tot ceea ce am notat acolo în așa fel încât să îmi condiționez mintea să gândească mereu pozitiv, apoi sunt pregătit să îmi încep ziua simțindu-mă de parcă aș putea muta munții din loc.

Atunci când ai gânduri negative, atunci când în mintea ta sunt doar gânduri pline de ură, de răzbunare, de invidie sau de antipatie față de cineva, îți va afecta foarte mult starea de spirit pentru că te va face să fii încordat, te va face să fii stresat, te va face să fii mereu într-o stare de alertă, pregătit să înfrunți pe cineva sau să te cerți cu careva, plus că atunci când ai o stare de spirit negativă, atragi doar lucruri negative.

În schimb dacă în mintea ta majoritatea gândurilor sunt pline de bunătate, de pace și de apreciere, stresul, frica, invidia și anxietatea vor dispărea, starea de spirit va fi un calmă, chiar foarte calmă și vei putea vedea viața altfel. Vei putea vedea oportunități și beneficii acolo unde înainte vedeai doar probleme și obstacole.

Mintea noastră este precum un șarpe care stă ascuns în iarbă și își aşteaptă prada să o muște, în cazul nostru gândul. Acesta este la fel ca bulgărele de zăpadă, cu cât te gândești mai mult la un lucru cu atât se face din ce în ce mai mare. Dacă gândul este negativ te va face să fii negativ, iar pe măsură ce crește te va face sa fii din ce în ce mai „negru”.

Gândurile păcătoase pe lângă faptul că te fac să fii nervos și stresat, îți mănâncă și din energie, te îmbolnăvesc și te fac să te simți obosit. La fel se întâmplă și atunci când te cerți sau ai o discuție în contradictoriu cu cineva. Doar să fii atent următoarea dată când ți se va mai întâmpla asta, să fii atent la felul cum te simți.

Gândurile negative apar din cauza faptului că ești tot timpul expus la informații și persoane negative, îți încarci mintea cu astfel de lucruri, la fel cum făceam și eu. Pentru a nu mai gândi negativ este important ca tu să începi să te rupi de tot ceea ce înseamnă informații și persoane negative și să începi să te înconjori cu informație pozitivă.

În felul ăsta îți antrenezi mintea să gândească pozitiv, în felul ăsta mintea nu te va mai sabota atunci când vrei să faci ceva precum o face acum, atunci când îți spune că nu poți, că este greu sau că este imposibil.

Antrenându-ți și disciplinându-ți mintea să gândească pozitiv te va încuraja să faci ceva chiar și atunci când nu ai chef, te va împinge de la spate, te va face să vezi lumea altfel.

Source :

Alex Ureche