fb

Savanții au demonstrat: dansul este cel mai bun remediu împotriva bătrâneții!

Indiferent cât de sănătoşi putem fi, nu avem garanţia că ziua de mâine nu ne aduce complicații. Cu toate astea, revista medicală Frontiers in Human Neuroscience a demonstrat, de curând, că oamenii vârstnici care îşi antrenează fizicul regulat pot depăși îmbătrânirea prematură a gândirii mult mai uşor. Iar cel mai straniu este că printre cele mai efective metode s-au dovedit a fi dansurile.

Doctorul Catherine Raichfeld a condus cercetările centrului german de boli neurodegenerative.

Exerciţiile alimentează cu numeroase beneficii corpul uman. Acestea încetinesc şi chiar previn efectele negative ce ar putea acţiona în mod distructiv asupra creierului. În acest proiect ne-am axat pe două tipuri de exerciţii fizice care ar putea juca în folosul oamenilor maturi. Rezultatul a demostrat că dansurile sunt cele care au adus cele mai semnificative îmbunătăţiri.

În cadrul experimentului au participat voluntari de până la 68 de ani. Ei au participat la programe artistice care se specializau în arta dansului. Acest experiment a durat 18 luni.

Exerciţiile tipice cu care ne-am obişnuit, mai ales cele cardio, au arătat rezultate pozitive, însă ele nu se compară cu cele obţinute în urma practicării dansului.

Cercetările doctorului Raichfeld au dus la crearea unui program de fitness care în final ar fi fost cel mai eficient pentru maximalizarea funcţionării minţii.

Pe lângă astea, doctorul Raichfeld clarifică: „Acum lucrăm asupra elaborării unui sistem nou denumit Jymmin şi gimnastica. Acest sistem – sensor, care generează sunete (melodii şi ritmuri), se bazează pe activitatea fizică. Este cunoscut faptul că cei ce suferă de demenţă reacţionează puternic la muzică.

Noi ne-am propus să unim aspectele de perspectivă ale activităţii fizice şi ale muzicii dinamice.

Activitatea fizică prezintă unul dintre cei mai importanţi factori pentru o viaţă sănătoasă şi armoniosă. Dansurile prezintă un instrument extrem de eficient în soluţionarea noilor dileme pentru corp şi minte, mai ales pentru persoanele în etate.

Source :

cluber