Savanții afirmă că acestea sunt principiile de viață ale celor mai norocoși oameni din lume

Fiecare dintre noi cunoaște oameni fenomenal de norocoși, pe care soarta pare să le ocrotească de tot răul lumii, dăruindu-le, în același timp, și succes în tot ce fac.

Deseori, întrebându-ne în ce constă secretul lor, obișnuim să credem în ceva supranatural, într-o forță care le alimentează existența într-un mod inacesibil muritorilor de rând.

Și totuși, în ce constă marele mister ascuns în spatele oamenilor norocoși?

Ei bine, savanții au o explicație foarte simplă în acest sens. Ei sunt cei, care refuză să susțină teoriile de natură fantastică și din acest motiv, aleg să ne lumineze conștiința într-un mod mai rațional.

În acest context, Richard Weisman, profesorul de la Universtitatea Hertfordshire, ne relatează în cartea sa The Luck Factor despre cele 4 principii-cheie, care contribuie la trăirea unei vieți norocoase. Iată care sunt acestea:

  • Oamenii norocoși observă situațiile favorabile succesului, și în același timp, încearcă ei înșiși să creeze astfel de situații.
  • Oamenii norocoși iau decizii corecte, ascultându-și intuiția.
  • Oamenii norocoși sunt montați spre optimism și în acest fel, catalizează profeții care se îndeplinesc de sine stătător.
  • Oamenii norocoși își abordează eșecurile în mod filosofic, tratând fiecare pas înapoi drept o lecție utilă de viață.

Prin această lucrare revoluționară, savantul ne explică cât este de simplu, de fapt, să fii un om norocos, dacă respecți aceste patru principii fundamentale.

Norocul rămâne a fi, până la urmă, o definiție a modului în care percepem viața și rolul nostru în ea. De aceea, intenționând să demonstreze această idee, savantul Weisman a pus la cale un experiment interesant în care s-a descoperit tendința norocoșilor de a practica gândirea alternativă (din engl. Counterfactual thinking). Acest tip de gândire constă în abstractizarea de la fenomenle reale și apelarea la cele imaginare, în care, de regulă, circumstanțele sunt schimbate în favoarea gânditorului.

În cadrul experimentului, Weisman a îndemnat un grup de studenți să-și imagineze că au fost răniți într-o bancă, în timpul unui jaf.

În opinia savantului, oamenii nenorocoși au răspuns, axându-se pe partea gravă a situației. Majoritatea dintre ei spuneau că nu și-ar fi dorit pentru nimic în lume să se afle într-o astfel de situație și că e un nenoroc fatal să trăiești asta.

Oamenii norocoși, în schimb, spuneau că ar fi recunoscători tuturor zeităților, dacă ar fi rămas doar răniți într-o astfel de situație. Ei erau convinși că și alte scenarii mai teribile ar fi fost posibile. Unul dintre norocoși a spus chiar și că i-ar fi plăcut să aibă o astfel de experiență, pentru că ar fi putut să vândă  această istorie ziarelor și altor surse media, câștigând niște bani.

Prin urmare, norocul constă în modul în care noi înșine vizualizăm evenimentele, care ni se întâmplă, lăsând suficient spațiu optimismului și creativității și renunțând la gânduri deprimante!

Sursa :