Savanții afirmă că acestea sunt cele 3 criterii după care oamenii vă judecă nivelul de inteligență

Se spune că aparența fizică e un subiect depășit astăzi, că oamenii au o educație moral-spirituală mai profundă și valorifică în alții doar inteligența și lumea lor lăuntrică. Dar cât de adevărat e acest lucru, de fapt?

În realitate, aparența rămâne a fi un factor-cheie în percepția noastră a altor oameni. Ea creează o primă impresie mai mult sau mai puțin reușită despre noi, care poate avea un impact semnificativ asupra derulării ulterioare a carierei și vieții noastre personale.

Pentru a ține situația sub control, e important să avem grijă de aparența noastră. De aceea, dacă ne dorim ca inteligența noastră să fie percepută corect de către cei din jur, trebuie să ținem cont de o caracteristică esențială în acest sens și de cele două criterii care derivă din ea:

Vocea

Deși pare a fi uimitor, vocea noastră joacă un rol incredibil în contextul comunicării noastre cu alți oameni. Acest lucru l-au demonstrat savanții de la Universitatea din Chicago.

În cadrul acestui experiment, studenții au înregistrat un discurs în care și-au ilustrat punctele forte, cu scopul de a candida la un post de muncă. După care materialele înregistrate au fost trimise unui grup de recrutori și angajatori. Aceștia la rândul lor au fost împărțiți în trei grupuri: cei care au vizionat videoclipurile, cei care au ascultat discursurile participanților, fără a-i vedea și cei, care, pur și simplu, au citit textul discursului.

Prin urmare, s-a dovedit că înfățișarea studenților nu a jucat nici un rol în aprecierea lor de către angajatori, vocea lor, însă, s-a dovedit a fi un factor de succes.

Experții explică asta prin evoluție. De-a lungul evoluției tonul vocii umane a evoluat în rând cu facultățile sale, exprimând, treptat, semne ale competenței și inteligenței proprietarului acestuia.

Iată două trăsături fundamentale ale vocii noastre, care ne ajută să fim apreciați de ceilalți:

Vorbirea rapidă

Firește că nu e vorba de acea rapiditate iritantă a vorbirii în care mesajul e de neperceput. E vorba de căpătarea unui ritm mai activ al vorbirii, pentru că astfel suntem văzuți drept fiind mai încredințați în conținutul pe care-l verbalizăm și în noi înșine.

Viteza perfectă de vorbire variază în intervalul dintre 140-160 de cuvinte. Anume cu această viteză naratorii relatează cărțile audio.

Intonația joasă

În general, intonația înaltă se asociază, în reprezentarea majorității oamenilor, cu inseriozitate, copilărism și nervozitate. De aceea, pentru a evita efectul vocii pițigăiate, mobilizați-vă intonația, păstrâng o nuanță de conștiinciozitate, raționalitate și calmitate în voce.

Acest lucru vă va ajuta să fiți percepuți drept o persoană, care-și ține sub control gândurile și aparența socială. Succes!