fb

Șase lucruri pe care oamenii fericiți nu le fac niciodată

Nu există nicio rețetă simplă care să poată garanta fericirea oricărei persoane care o aplică în viața sa.

Dar în căutarea noastră după fericire, în mod sigur am găsit ingrediente ale acestei rețete la persoanele pe care le-am admirat mereu pentru că nimic nu le poate șterge zâmbetul de pe buze.

Marc Chernoff, autorul cărții 1.000 Little Things Happy, Successful People Do Differently alcătuiește o listă cu unele dintre măsurile speciale care trebuie luate pentru a putea trăi fericiți.

  1. Una din ele ar fi că persoanele fericite au încetat să își măsoare viața în comparație cu viețile altora. Atunci când comparăm circumstanțele noastre din culise cu rezultatele publice obținute de ceilalți, fără să știm ce se ascunde de fapt în spatele acelor rezultate, ne creăm singuri probleme de nesiguranță și frustrări.
  2. Ați observat că oamenii fericiți sunt de obicei și siguri pe ei? Când ești mulțumit cu propria ta persoană, fără să te mai compari cu ceilalți, fără să te întreci cu ei, sau să încerci să impresionezi pe cineva, vei ajunge să îți cultivi respectul pentru propria persoană și te vor respecta și cei din jur.
  3. De multe ori, nefericirea constă în diferența între ce avem acum și ce credem că avem nevoie. Adevărul este că putem fi fericiți cu ceea ce avem, în orice moment ne-am afla. Persoanele cu adevărat fericite nu se bazează pe evenimente exterioare și pe alte persoane pentru a obține fericirea. Fericirea este o alegere pe care o putem face în orice moment.
  4. Ce se interpune de multe ori în calea fericirii? Resentimentele, furia, răzbunarea, gândurile negative față de o persoană care ți-a greșit, care te-a rănit. Deși durerea este inevitabilă în astfel de situații, câteodată durează mai mult decât ar trebui și ne împiedică să ne bucurăm de viață. La fel cum o boală netratată corespunzător mereu te sâcâie și te doare, la fel rănile sufletești care nu pot fi vindecate împiedică creșterea personală. O persoană care nu învață să ierte nu poate să fie cu adevărat fericită.
  5. E greu să iei decizii pozitive pentru restul vieții în afara unui mediu care face ca procesul decizional să fie simplu, natural și plăcut. De aceea multe dintre persoanele care practică acest sport al fericirii își aleg cu grijă prietenii, activitățile și mediile în care se implică. Fericirea este o atitudine care trebuie protejată de propriile gânduri negative, dar și de ale celor din jur.
  6. Nu poți să fii fericit dacă trăiești o minciună. O minciună te duce la alta și la alta, până când devine imposibil să mai vezi adevărul din viața ta, iar fiecare minciună te va face să te uiți după umăr, până când viața se va desface ca un fir de țesătură. Minciunile sunt un liant prea slab pentru a susține o viață înșelătoare.

via: yupi