Șapte motive pentru care să fii singură este benefic pentru sănătate și suflet

Este binevenit să-ți găsești sufletul pereche și apoi să trăiți împreună toată viața. Uneori însă, din anumite motive, este mai potrivit să fii singură.

Iată câteva idei care ne explică de ce e minunat să fii singură:

Poţi deveni fericită în propria ta companie. Nu crede în stereotipurile promovate atât de activ în revistele pentru femei. Savanţii din Noua Zeelandă au studiat 4000 de femei şi bărbaţi în vârsta de la 18 până la 94 de ani şi au descoperit că oamenii care nu sunt într-o relaţie, sunt, în majoritatea cazurilor, mai fericiţi decât cei căsătoriţi. Căsnicia cu un partener de viaţă nepotrivit este o premisă a depresiei.

Cu siguranţă, îţi va fi mai uşor să ai grijă de propriul aspect fizic. În anul 2013, revista Health Psychology, a studiat istoria vieţii şi sănătatea a 169 de cupluri căsătorite. S-a dovedit că, 338 de tineri, au adăugat câteva kilograme, chiar în primii 4 ani de căsnicie.

Femeile care nu sunt într-o relaţie fac mai mai mult sport. Acest gen de femei, de obicei, aleg o nouă pistă de bicicletă, nu un nou loc pentru cină. Ne dăm bine seama că, fiind căsătoriţi, responsabilităţile noastre se triplează, de aia nu găsim timp pentru a ne îngriji de sănătatea fizică.

Femeile care nu sunt într-o relaţie, au mai mult timp pentru prieteni. Savanţii de la universitatea din Boston au observat că femeile căsătorite sacrifică, în majoritatea cazurilor, relaţiile cu prietenii pentru copii şi soţ. Aşa că, bucură-te de serile frumoase alături de cei dragi, pentru că astfel îţi întreţii sănătatea spirituală.

Femeile independente au mai puţine probleme cu banii. Ele îşi pot controla propriul buget, fără a fi nevoite să-l împartă cu partenerul.

Ai mai multe şanse să reușești în carieră. Relaţiile amoroase ne afectează negativ obiectivitatea şi nu ne permit să investim tot timpul nostru în muncă, pentru a savura rezultatele ei mai târziu.

Îţi protejezi inima fiind singură. Doar singurătatea te poate salva de problemele constante ale relaţiei. Astfel, ai grijă nu doar de sănătatea emoţională, ci şi de cea fizică.

Aşa că, singurătatea stabilă este cu siguranţă mai utilă, decât idilele scurte şi triste. Și totuși! Dacă ai găsit sufletul tău pereche, dacă simți din tot sufletul că alături de acel om ești fericită, nici toate sondajele din lume nu te vor opri să trăiești din plin, cu adevărat, în doi. 

Sursa :