fb

Șapte metode care te vor ajuta să fii calm în momentele tensionate

Uneori nu poți schimba circumstanțele- cel puțin nu atât de repede precum ți-ai dori. Nu poți evita traficul și aglomerația din metrou.

Nu poți schimba oameni și nu poți șterge trecutul, în schimb poți să-ți schimbi viziunea asupra vieții și să-ți schimbi comportamentul în momentele tensionate:

Mai întâi de toate calmează-ți mintea. Pentru a putea controla gândurile trebuie să le cunoști. Respiră adâncă și încearcă să eliberezi mintea de toate conversațiile. Astfel vei crea un spațiu pentru ceva nou și neobișnuit. Fă o pauză. Nu spune că nu poți sau nu ai timp.

În fiecare zi trebuie să câștigi o bătălie mică, dar îți trebuie timp pentru relaxare, dacă nu vei face o pauză te vei autodistruge. Timp pentru odihnă trebuie să fie în mod regulat: alege un loc liniștit și stai în tăcere, fă-ți regulă în gânduri. Cel mai important lucru e să-ți înțelegi propriile gânduri.

Eliberează-te de gândurile negative. Nu lăsa gândurile întunecate să-ți facă viața sumbră. Odată ce te-ai învățat  să-ți controlezi gândurile și emoțiile concentrează-ți atenția la ideea de a înlocui un gând negativ cu unul pozitiv și realitatea treptat se va schimba.

Nu sunt situații complicate- sunt oameni care cred că nu există nici o rezolvare. În mintea ta se nasc cele mai îndrăznețe vise pe care le-ai putea materializa. De aceea trebuie să examinezi cu atenție ce ți se întâmplă în minte și să te concentrezi aspura la ceea ce te ajută să te dezvolți.

Uită de griji, cel puțin pentru un minunt. În interiorul fiecărui om este un alt ”eu” căruia îi place singurătatea. El apare atunci când lăsăm grijile. Lumea noastră nu depinde de condițiile externe. Pacea poate fi găsită în orice loc și-n orice moment- trebuie doar să fii stăpân pe tine, atât fizic cât și emoțional. De la început va fi dificil, dar nu renunța, acordă-ți timp.

Spune ”Mulțumesc”. Fii recunoscător pentru ceea ce ai. Fiecare dintre noi are milioane de posibilități, dar trebuie să înțelegi că nici un om nu va deține totul și nici nu va ști totul. Noi am fost și vom fi o parte dintr-un întreg mai mare, dar totdată mereu vom fi unici. Apreciază ceea ce știi și oportunitățile pe care le ai. Viața niciodată nu va fi așa cum ți-o dorești, dar trebuie să o accepți.

Recunoaște faptul că dificultățile sunt utile. Fericirea, succesul și pasiunea foarte rar le vei avea fără a lupta pentru ele. În cazul în care drumul e ușor, probabil că destinația nu e corectă. Provocările te ajută să evoluezi, chiar dacă acum blestemi totul ce te înconjoară.

Greutățile te ghidează, corectează și te ajută să devii mai bun, dar pentru acest lucru îți trebuie mult timp. Uneori ți-ar părea că nu este așa și că te pierzi. Dar, de fapt este o parte din viață: uneori pentru a realiza un vis trebuie să treci prin iad.

Atunci când termini ceva, privește în urma ta, uite-te de la ce ai început. Totul se termină mai devreme sau mai târziu și trebuie să recunoști acest lucru. Învață-te să închizi ușa, întoarce pagina și mergi mai  departe. Este important să lași trecutul în trecut și să te bucuri de prezent. Sfârșitul anului nu este cu adevărat sfârșitul, e doar începutul. Acesta e ultimul cuvânt dintr-un capitol și începutul altuia.

Atunci când totul merge rău, cere ajutor corpului tău. Inteligența depinde de corpul tău. El răspunde la tensiunea musculară, viteza de respirație sau a pașilor. În mod similar, corpul depinde de gânduri, emoții, reacționează la starea de spirit și chiar la cuvintele pe care le spui. Aceast lucru  înseamnă că mintea poate controla corpul și invers.

În acest caz când ai creierul epuizat folosește corpul. Corpul tău e un instrument viclean cu care îți poți schimba atitudinea față de viață în cîteva minunte.  Cele mai multe conflicte au loc în mintea ta. Dacă permiți astfel de gânduri să preia controlul îți vor lua ceea ai mai prețios- pacea. Astfel ai putea să faci o cădere nervoasă sau poți aluneca într-o depresie.

Viața este plină de lucruri pe care le poți controla. De exmplu: poți decide cum să-ți petreci timpul liber, cu cine să comunici, cu cine să-ți împarți viața. Poți alege ce carte să citești și ce să mânânci la prânz. Poți alegi modul în care să răspunzi la eșecuri.

Source :

Marcandangel