fb

Șapte lucruri pe care le confundăm cu dragostea

Deseori confundăm anumite senzaţii plăcute cu dragostea adevărată. Acest gen de lucruri se întâmplă din diverse motive: lipsa de experienţă amoroasă, condiţii externe/interne favorabile, singurătatea, etc.  Iată cele șapte iluzii, care ne fac să credem că suntem îndrăgostiţi:

O partidă intimă extraordinară

Dacă te simţi cu adevărat bine în timpul unui act intim, asta îţi poate minţi creierul. Nu uita că, deseori, se întâmplă ca organismul nostru să producă o ”explozie” de oxitocină, care reprezintă de fapt un pseudoataşament momentan. Deci, datorită sensibilităţii noastre psihologice, se întâmplă să interpretăm greşit o plăcere de moment, atribuindu-i conotaţii greşite.

Reveriile emoţionale ale fostului

Dacă fostul tău, în sfârşit, ţi-a cerut iertare, spunându-ţi cât de mult te iubeşte şi cât de rău îi pare că te-a pierdut, NU ÎL CREDE! Indiferent de veridicitatea acestor cuvinte, ele nu pot fi, nici într-un caz, interpretate ca fiind o dragoste adevărată care s-a renăscut după o pauză îndelungată. NU! Este o iluzie. După ce veţi petrece ceva timp împreună, povara singurătăţii va fi înlocuită cu problemele de rutină, care au servit drept catalizator al despărţirii voastre.

Cadourile partenerului

Da, cadourile şi surprizele sunt o modalitate de a ne demonstra sentimentele. Dar ele mai sunt şi un instrument de manipulare. Dacă primeşti daruri de la partener prea des, atunci ar trebui să îţi pui nişte întrebări. Poate el te convinge treptat, în subconştient, să rămâi într-o relaţie pe care nu ar trebui să o continui.

O atracţie supranaturală faţă de cineva

Dragoste la prima vedere? Da, aşa gen de istorii romantice se întâmplă, dar ele sunt extrem de rare. De aceea, când trăieşti ceva asemănător, opreşte-te şi gândeşte-te dacă sentimentele tale sunt un indiciu al iubirii sau a pasiunii.

O primă întâlnire reuşită

Desigur, o primă întâlnire, cu adevărat, bună este un lucru minunat, care deseori ne înnaripează. Dar nu trebuie să crezi că ţi-ai întâlnit dragostea adevărată sau că eşti îndrăgostită nebuneşte, după o singură întâlnire. Orice relaţie are nevoie de timp.

Auzi doar ceea ce vrei să auzi

Este foarte plăcut să asculţi complimente, să afli lucruri fascinante despre el sau să crezi că sunteţi perfect compatibili. Nu grăbi lucrurile. Aparenţele înşală şi niciodată nu ne fac să gândim obiectiv despre starea noastră lăuntrică.

Când prietenii îţi spun că îl plac

Atitudinea prietenilor, a rudelor faţă de partenerul tău contează doar într-o anumită măsură. Restul depinde de tine. De aceea, nu te lăsa minţită de impresiile extraordinare ale celorlalţi, atâta timp cât ale tale sunt diferite.

Source :