fb

Salvează acest text și citește-l de fiecare dată când te sufoci în gânduri negative

Dacă nu îi dăm voie timpului să răspundă la întrebările noastre, vom deveni mai confuzi şi mai dezamăgiţi. Mintea umană are propriile închisori, propriile camere, în care se ascund gânduri bune, frumoase, dar şi gânduri negative. Dar toţi putem alege. Ce facem, ce simţim, ce gândim, ce spunem… Cum apar gândurile negative şi cum ne sufocăm din cauza lor:

1. Pentru ca viaţa să fie fericită, nu este suficientă o singură dorinţă

Trebuie să ne schimbăm gândirea în totalitate. Gândurile negative sunt ca buruienile. Vor creşte şi se vor înmulţi la nesfârşit, până când nu le vom scoate unul câte unul. Să gândim mereu pozitiv. Să alungăm negativul şi tot ce ne trage înapoi şi nu ne dă voie să mergem înainte, tot ce ne împiedică să ne dezvoltăm. Principalul este să facem acest lucru cât mai des.

2. Viaţa noastră este foarte complicată

Chiar şi oamenii de succes întâmpină în viaţa lor greutăţi şi probleme. Toţi suferim în egală măsură. Doar că singura diferenţă este că cineva se plânge de fiecare dată de problemele pe care le are, iar altcineva le ascunde. Doar pentru că viaţa este durere, nu înseamnă că nu poate fi frumoasă. Sau că nu o putem face noi să fie frumoasă. Chiar şi când problemele se năvălesc peste noi ca o avalanşă, putem fi fericiţi. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie doar să ne schimbăm gândirea, perspectivele. Să evaluăm tot ce ni se întâmplă. Va deveni totul mult mai uşor dacă vom învăţa să acceptăm adevărul. În viaţă nu există fericire şi succes fără căderi.

3. Oamenii cu care petrecem mult timp împreună ne influenţează foarte mult

Dacă aproape de noi avem oameni pozitivi, ne inspirăm de la ei şi cumva, gândurile negative ne ocolesc. Nu mai avem timp să le aducem în viaţa noastră. Dar oamenii negativi acţionează asupra noastră distructiv. Eşecurile lor şi criticile lor despre toţi şi toate ne fură din fericirea noastră. Puţin câte puţin. De aceea cel mai bine este să fugim de aşa oameni, să îi evităm cât de posibil putem.

4. Dacă nu ar exista noaptea, nu am putea admira stelele pe cer

Zile pline de întuneric sunt în viaţa fiecăruia dintre noi la un moment dat: îmbolnăvirile copiilor, trădare, despărţiri, probleme la
locul de muncă… Dar toate acestea ne fac mai puternici. Uneori este nevoie să trecem prin durere şi disperare pentru a afla câtă putere de rezistenţă avem. Astfel devenim mai buni, mai puternici. Să nu ne temem de noapte. După noapte, vine zi. O nouă zi. Care este frumoasă, luminoasă, plină de speranţe.

5. Nu putem să ne schimbăm trecutul

Nu putem şterge din viaţa noastră ziua în care am cunoscut bărbatul nepotrivit, deşi tare am vrea asta. Sau să facem o altă alegere în anumite situaţii… Cruntul adevăr mereu rămâne aşa cum l-am trăit. Acest lucru nu înseamnă că nu ne putem schimba viitorul. Faptul că am eşuat şi ne-am prăbuşit nu înseamnă că mereu trebuie să fie aşa. Noi înşine ne scriem scenariul vieţii. Să lăsăm trecutul în trecut şi să începem să lucrăm la viitorul nostru.

6. Doar în povești se întâmplă tot şi toate

Unele lucruri au nevoie de timp. Unele de luni, altele de ani. Ceea ce nu s-a întâmplat chiar în acest moment, nu înseamnă că nu se va întâmpla niciodată. Răbdarea este cel mai principal element în această ecuaţie.

7. Cel mai rău lucru pe care îl facem este să ne bazăm pe speculaţii şi presupuneri

Acesta de fapt este ca un joc al minţii, atunci când descoperim că cineva nu ne-a răspuns la salut, sau la mesaj, sau nu am fost
promovaţi… În loc să ne gândim numai la aceste lucruri, să învăţăm să ne trăim viaţa astăzi şi să ne bucurăm de fiecare moment din ea. Să lăsăm timp timpului să ne răspundă la toate întrebările.

8. Dacă ceva frumos din viaţa noastră a plecat fără cale de întoarcere, asta nu înseamnă că altceva frumos nu se va întâmpla

Viaţa este un proces continuu de mişcare. Totul se va aranja la locul său. Bolile se vor vindeca, problemele se vor rezolva, trebuie doar să credem.

9. Chiar şi când totul merge rău, să fim recunoscători

Să începem o nouă zi cu vorbe de mulţumire. Pentru faptul că ne-am trezit, în comparaţie cu alte câteva mii de persoane de pe planetă care nu au mai putut face acest lucru. Pentru faptul că putem merge, vedea, vorbi. Pentru faptul că cei dragi nouă sunt sănătoşi şi fericiţi. Să mulţumim pentru viaţă. Ea este atât de minunată!

10. Toţi trecem prin dezamăgiri

Atunci când ne trădează cel mai bun prieten. Sau când ne părăseşte persoana iubită. În astfel de momente, ni se rupe sufletul în două. Credem că totul s-a sfârşit, că nu vom mai putea avea încredere în nimeni şi nimic. Dar să privim totul şi din altă perspectivă: persoanele care ne-au trădat sunt nişte alte lecţii de viaţă din partea destinului. Ele apar în calea noastră pentru a ne face să înţelegem anumite lucruri. Anume aceste persoane, anume aceste trădări şi decepţii sunt cele care ne dau un imbold să ne schimbăm viaţa în totalitate şi să luăm pe viitor deciziile corecte.

Trebuie doar să credem şi să sperăm. Fericirea va veni şi pe strada noastră!