fb

Salută-ți kilogramele în plus, din moment ce faci aceste 7 greșeli în timpul mesei

Știi că micul dejun este obligatoriu și bei îndeajuns lichid, totuși nu poți slăbi sau stabiliza greutatea? Cel mai probabil faci una dintre aceste greșeli tipice:

1. Nu te gândești din timp ce vei mânca

Practic nimeni nu se duce cu o listă la magazin pentru a alege produsele pentru următoarea masă.

Pentru a rezolva acest lucru setează-ți o alarmă cu minim o oră înainte de pauza de masă pentru a decide ce vei consuma. Conform cercetărilor nutriționiștilor atunci când persoana alege din timp ce va mânca, ea alege bucate mai puțin calorice.

2. Planifici evenimente stresante înainte de prânz

Adesea avem tendința să mâncăm în situațiile de stres. Un experiment a demosntrat că oamenii care au fost supuși unor evenimente alarmante au ales bucate mai calorice și în cantități mai mare decât grupul de oameni care se comportau calm și au avut parte de o zi ușoară.

Se recomandă să iei masa imediat după o ședință complicată sau un examen, în măsura posibilităților.

3. Mănânci prea mult la prânz, cu atât mai mult la cină

Prânzurile sățioase, de regulă, provoacă o foame mai pronunțată când vine ora cinei.

Trebuie să încetezi să mănânci din moment ce simți o potolire ușoară a foamei.

Dietologii recomandă pentru prânz 100 grame de proteine, de exemplu: carne de pui sau pește la grătar, carbohidrați sănătoși, precum: fructele proaspete sau cele uscate, și 1 sau 2 lingurițe de grăsimi: salate cu ulei de măsline și nuci, și o cantitate nelimitată de legume.

4. Privești tot felul de video-uri în timpul mesei

Poate că adesea îți ocupi timpul liber din pauza de masa urmărind un interviu cu o vedetă sau privind cele mai recente știri. Dar în timpul meseu este extrem de important să te axezi pe mâncare.

Atunci când te concentrezi asupra altor imagini vizuale și auditive – tinzi să consumi mai multe caloii decât sunt necesare.

5. Mereu mănânci în compania altor persoane

Atunci când mănânci cu alți omeni ai impulsul de a te sincroniza cu aceștia.

Poate va suna antisocial, dar încearcă să mănânci cât mai des în singurătate.

6. Mereu comanzi porții mari

Dacă e vorba de bussines –lunch într-un restaurant, optează pentru o porție mai mică. Sau când e vorba de un meniu all inclusive, alege farfurii mai mici pentru a nu fi tentată să consumi în plus.

7. Nu te limitezi în produsele sănătoase

Înainte să pui o porție extra de nucușoare în salată, amintește-ți câte calorii conțin acestea. Iar la dejun, în loc de un avocado, mănâncă doar jumătate.

Faptul că unele alimente sunt sănătoase nu înseamnă că el pot fi consumate în cantități marei pentru că, de regulă, ele conțin cele mai multe calorii.

Source :

femmie