Să te desparți sau să încerci să salvezi relația? 6 întrebări salvatoare pentru o decizie atât de importantă

Să te desparți – este o decizie extrem de serioasă. Viața ta poate să se schimbe pentru totdeauna. Atunci când te gândești: să te desparți sau să încerci să salvezi relația – sunt câteva întrebări la care trebuie să răspunzi și care te vor ajuta să iei o decizie corectă.

1. Vă certați prima oară pe acest subiect?

Continuați să vă certați din nou și din nou pe același subiect? Dacă da, atunci este un semn periculos. Toți se ceartă, dar dacă nu puteți să găsiți un compromis sau o decizie comună, atunci lucrurile stau mult mai serios. Acest lucru poate afecta serios relația voastră. Poate fi punctul după care să nu mai poți face nimic. Discutați definitiv despre asta.

2. Aveți copii?

Copiii trebuie să fie un factor important – dacă trebuie să rămâi în relație sau nu. Să rămâi în relație de dragul copiilor și în același timp să vă certați – nu este o soluție. În plus, această stare tensionantă va afecta din plin copiii. Dacă ați decis să salvați relația de dragul copiilor, atunci încercați împreună să îmbunătățiți comunicarea voastră, felul în care vă înțelegeți și vă vedeți viitorul.

3. Există o problemă serioasă care afectează relația voastră?

Uneori există probleme care nu sunt conexe direct cu relația noastră, dar care afectează partenerul. Paote fi o problemă la serviciu, dau o problemă cu rudele. Cel mai potrivit este să discuți despre asta cu omul de lângă.

4. Vă iubiți?

E mai complicat decât pare. Poți să iubești omul alături de care ai început relația, dar acest om s-a schimbat. Poți să iubești doar gândul despre o familie ideală. Dacă-ți iubești cu adevărat partenerul, atunci simți asta la bine și la rău. Nu vei ceda și asta va fi reciproc.

5. Există o anumită violență emoțională?

Întreabă-te: omul de alături te face să te simți bine sau rău? Te respectă sau nu-i pasă ce simți? Se concentrează numai pe neajunsurile tale? Dacă e așa, atunci trebuie să faci ceva cu asta.

6. Ai încercat totul?

Ai încercat deja să faci relația să meargă? Ai vorbit cu partenerul despre ceea ce te nemulțumește? I-ai ascultat la rândul tău nemulțumirile? Ați făcut ceva ca să fie mai bine?

O relație înseamnă muncă. Uneori te vei întreba dacă merită eforutl tău, uneori te vei mira cum ți-a venit gândul să te desparți. Fiind într-o relație, trebuie să ai așteptări reale. Trebuie efort, înțelegere, cedări și multă dragoste, pentru ca totul să vă reușească!

 

 

 

 

 

Sursa :