Să nu te învinovățești pentru faptul că lași pe unii oameni să plece din viața ta

Cine sunt prietenii noștri? Sunt oamenii în preajma cărora ne permitem să fim cei adevărați, știind că nimeni nu ne va judeca. Sunt oamenii care ne susțin în toate eforturile noastre, dar, în același timp, rămân sinceri în judecățile lor. 

Există lucruri greu de realizat, dar foarte ușor de pierdut.

Un astfel de lucru valoros este liniștea sufletească. Prin fericirea noastră, prin relațiile noastre, prin agitația zilnică noi încercăm să obținem pacea.

Există zile când nu avem dorință să ne trezim, din cauza oamenilor care ne distrug stima de sine. Acești oameni caută modalități să arunce toată negativitatea asupra persoanelor care au o inimă mai bună.

Oamenii care ne fac să uităm de noi înșine nu sunt altceva decât niște manipulatori emoționali. Dacă vom decide că nu mai vrem să fim victima lor, este firesc să-i îndepărtăm.

Da, această despărțire nu va trece pur și simplu.

Ne vom simți vinovați pentru că am șters din viața noastră o persoană pe care am considerat-o foarte apropiată de noi.

După despărțirea de cele mai apropiate persoane, vom petrece ceva timp singuri. Vom simți decepție? Vom simți nesiguranță? Ne vom simți trădați? Vom mai putea avea încredere în cineva? Nu știm!

Dar cu certitudine putem spune că ne vom simți liberi! Iar libertatea apare atunci când ne îndepărtăm de ceva care distruge, în cazul nostru: de cineva. 

Niciodată nu trebuie să dăm vina pe noi înșine.

Atunci când o persoană toxică ia din energia noastră pozitivă, făcându-ne să ne simțim inutili, este logic să vrem să ne salvăm viața. Este logic să vrem să ne eliberăm de această greutate.

Acest lucru ne va ajuta să ne menținem sănătatea mintală. Cel mai ades, aceste persoane toxice din viața noastră nu par deloc oameni răi. Pot fi fermecători sau pot părea oameni foarte deștepți, dar treptat ne dăm seama că nu sunt decât niște persoane otrăvitoare.

Niște abuzatori sau narcisiști care se hrănesc cu energia oamenilor buni și blânzi. Iar pentru a scăpa de aceste persoane, trebuie doar să acționăm.

Este momentul să încetăm să mai comunicăm cu ei. Nimeni nu ne poate face să ne simțim vinovați, doar pentru că vrem să avem grijă de propria noastră stare de bine. 

Sursa :