Să nu strici niciodată ziua frumoasă de azi gândindu-te la ziua urâtă de ieri. Iubește acum și pentru atunci

Fiecare femeie are un trecut. Fiecare bărbat are un trecut. Mai bun, mai rău, e trecut. Mulți însă trăiesc cu el. Mulți suferă. Caută refugiu în niște amintiri pierdute. Aceasta probabil e cea mai mare greșeală a celor îndrăgostiți. Dacă trăim cu trecutul, ce mai rămâne din prezent? Dacă ținem la oameni din trecut, ce facem cu cei de acum?

Prea mult ne batem capul cu ce nu ne mai poate influența real viața. Prea mult ne demonstrăm nouă că suntem dependenți de o lume deja străină. Prea ne învinovățim. Prea suferim.

Ceea ce a fost e o lecție, nu o pedeapsă. Ceea ce am avut e un dar, nu un nenoroc. Ceea ce am iubit e un adevăr, nu un gând ascuns. Dar a fost, am avut, am iubit atunci. Nu acum. Ceea ce avem și iubim acum e parte din altă poveste și cel mai stupid lucru în dragoste este să amesteci poveștile. Să crezi că e firesc să suferi alături de cineva care te iubește, gândindu-te la trecut. Sau să trăiești fericirea pe jumătate, știind ce răni ai avut odată. Crezi că cel de alături are plăcerea să te vadă așa?

El încearcă, vrea să te susțină, vrea să-ți fie alături, dar găsește doar indiferență. Pentru că tu mai ai de clarificat niște lucruri cu trecutul. Crezi că e frumos să ții în suflet momente urâte? Așa nu permiți altor lucruri frumoase să vină în viața ta. E simplu. Cei care zic că e imposibil să te desparți de un trecut, greșesc. E imposibil să trăiești cu un trecut care te urmărește.

De aici ai două opțiuni: sau suferi o viață, sau îți aduni forțele și iei o decizie care va schimba totul. Va fi greu, dar posibil. Vei plânge, dar vei găsi motive să treci peste. Pentru că dincolo te așteaptă prezentul. Un om care e gata să împartă cu tine totul. O lume care e gata să îți ofere o mie de șanse. O viață în care nu vei mai repeta niciodată momente din trecut.

Să nu strici niciodată ziua frumoasă de azi gândindu-te la ziua urâtă de ieri. Iubește acum și pentru atunci. Pentru că doar așa vei putea trăi o zi împlinită de mâine.