Să nu-ndrăznești să mă urăști

Te știu cald. Te știu atent. Te știu bun. Ai dreptate, nu te mai știu al meu. Dar nu e motiv să nu mai știi de mine. Și nici să mă urăști. Să mă păstrezi ca pe o amintire la care vei putea să te întorci atunci când te vei simți prost. Sau când îți va fi dor. Să mă știi frumoasă. Să mă știi iubitoare. Să mă știi omul tău imaginar. Steaua ta călătoare.

Să nu mă urăști. Voi suferi atunci. Să nu te gândești la mine rece și cu indiferență. Lasă-mă să stau undeva, să privesc în tăcere ce-ți mai face lumea și ce-ți mai fac visurile. Promit să nu deranjez. Și nici să supăr. Să nu cauți să mă îndepărtezi, crezând că așa vei putea să mă faci să renunț. Nu vei putea. Pentru că te doresc om fericit. Pentru că voi fi și eu fericită atunci.

Să nu mă urăști. Mai bine uită-mă. Te-am rugat însă de atâtea ori să mă uiți, și de fiecare dată ai refuzat. Ai zis că este peste puterile tale. Și te înțeleg. Te asigur că aș fi făcut la fel. Dar viața e una și tu meriți să-ți găsești jumătatea. Merită să ai grijă de alt om și să-l faci fericit. Fă-o de dragul meu. Oricum, vom rămâne mereu împreună.

Să nu-ndrăznești să mă urăști. Să nu mă urăști că te-am părăsit înainte să ne trăim dragostea. Eu sunt acolo, sus, și am grijă de tine.

Foto: kudika.ro